СБУ викрила злочинне угруповання, котре вивозило українських ухилянтів через РФ до Європи

СБУ викрила злочинне угруповання, котре налагодило схему вивозу українських чоловіків за кордон. Ухилянтів переправляли до Росії, повідомляє пресцентр відомства.

Угруповання діяло відразу у декількох регіонах України. Чоловіків призовного віку вивозили до Південного Кавказу або країн Євросоюзу через територію РФ. «Ціна питання» становила від 2,5 до 8 тисяч доларів з клієнта.

Зловмисники обіцяли вивезти охочих до окупованого Криму через Запорізьку область, а далі Кримським мостом на територію Росії. Для цього шахраї налагодили контакт з кадровим співробітником прикордонного підрозділу ФСБ. Він повинен був забезпечити «прохід» ухилянтів через російський кордон.

Ще один «маршрут» пролягав через прикордонні райони Сумської області. Зловмисники планували використовувати «обхідні» шляхи поза контрольно-пропускними пунктами.

Також ухилянтів вивозили до країн Європи під виглядом водіїв агропромислових підприємств, які транспортують сільгосппродукцію до ЄС.

СБУ задокументували факт злочинних дій, у тому числі отримання коштів. Правоохоронці провели понад 20 обшуків у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Львівській та Чернівецькій областях, знайшовши телефони, які використовували злочинці для спілкування з ворогом.

Шістьом учасникам схеми оголосили підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

1 листопада Офіс генерального прокурора повідомив, що правоохоронці затримали на Одещині «агента РФ», який «зливав дані» про ЗСУ та транспортну інфраструктуру регіону. Він виявився колишнім співробітником поліції.

12 листопада на Буковині СБУ викрила інтернет-агітатора, який поширював дезінформацію про ситуацію в регіоні. Зрадник напряму співпрацював із російським пропагандистом Соловйовим.

Previous post «Крилаті ракети для бідних». Як іранські Shahed атакують Україну з окупованого Криму?
Next post Холостяк 12 сезон – Алекс Топольський відмовив двом учасницям реаліті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *