Найближчими днями в Україні на бойове чергування стане американський комплекс Hawk

Найближчими днями на бойове чергування в Україні стане американський зенітний ракетний комплекс Hawk, повідомила у фейсбуці пресслужба Повітряного командування «Центр».

«Нове посилення української системи ППО очікується ближчими днями. На бойове чергування стає американський зенітний ракетний комплекс Hawk», – йдеться в повідомленні

Повідомляється, що ЗРК має середню дальність ураження і використовується для знищення літаків, а в пізніх модифікаціях – для перехоплення ракет.

«Західні аналітики оцінюють імовірність ураження повітряної цілі «Яструбом» у 85%. Але ми твердо переконані, що в руках українських професіоналів та патріотів ця зброя покаже ще кращий результат», – додали у Повітряному командуванні «Центр».

Днями речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат казав, що систему Hawk готують до роботи на фронті. За його словами, наразі основа української системи ППО – це старі радянські системи.

10 листопада іспанська міністерка оборони Маргарита Роблес повідомила, що Мадрид відправить в Україну ще дві системи протиповітряної оборони американського виробництва HAWK на додаток до чотирьох, надісланих раніше.

Система HAWK є попередницею системи протиракетної оборони PATRIOT виробництва Raytheon Technologies, постачання якої для України поки не розглядають, повідомляли наприкінці жовтня Reuters посадовці США на умовах анонімності.

Previous post Британія надасть Україні 120 спеціальних зенітних гармат та радіолокаційні станції – Сунак
Next post війська РФ обстріляли пункт видачі допомоги на Херсонщині, є поранені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *