На COP27 вирішили створити фонд компенсації кліматичних збитків

На COP27 вирішили створити фонд компенсації кліматичних збитків

У Шарм ель-Шейху завершила роботу конференція ООН з клімату (СОР27)

Наповнювати фонд мають розвинуті держави, а кошти з нього спрямовуватимуться країнам, які найбільше страждають від кліматичних змін.


На 27-й Конференції сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP27) в єгипетському Шарм-еш-Шейху на Червоному морі вирішено створити фонд для компенсації збитків, пов’язаних із кліматичними змінами. Як ухвалили в неділю, 20 листопада, буде сформовано перехідну комісію для розробки рекомендацій щодо цього.


Вони будуть обговорюватися на наступній конференції ООН зі зміни клімату в Дубаї наприкінці 2023 року.


Комісія має складатися з десяти представників промислово розвинених країн та 13 представників країн, що розвиваються. Бенефіціарами фонду мають стати держави, що розвиваються, які особливо вразливі.


Повені, посухи, підвищення рівня моря


Фахівці врахують збитки, спричинені екстремальними погодними умовами, такими як повені або посуха, а також поступовими змінами, наприклад, підвищенням рівня моря. Сюди слід віднести і втрату культурної спадщини.


Одна лише група у складі 20 із 58 особливо вразливих держав оцінює витрати на покриття збитків за останні 20 років у 525 млрд доларів (587,3 млрд євро).


До 2050 року обсяг витрат на ці цілі в усьому світі може зрости до 1,0-1,8 трлн доларів (967 млрд-1,7 трлн євро) на рік.


Глава МЗС ФРН Анналена Бербок 17 листопада на конференції COP27 підтвердила, що Німеччина домагається виконання цілей щодо обмеження глобального потепління до півтора градусів порівняно з доіндустріальним періодом.


Прихильність країн “великої двадцятки” (G20) до цих цілей – позитивний фактор, але одних лише слів уже недостатньо, потрібно розробити програми на найближчі роки з ясними цілями, заявила Бербок.


Раніше повідомлялося, що на 27-й конференції ООН зі зміни клімату вперше розглянуть фінансову допомогу бідним державам для подолання збитків та втрат, які виникли у зв’язку із глобальною зміною клімату.


Джерело: Російська служба DW


 


 



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post Скільки саме графіті створив Бенксі в Україні
Next post Єрмак прокоментував прогнози щодо завершення війни навесні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *