Британія імпортувала нафти з РФ на понад £200 млн – ЗМІ

Британія імпортувала нафти з РФ на понад £200 млн - ЗМІ

Британія продовжує купувати російську нафту

Лише до одного британського порту – Іммінгем – з березня прибуло російської нафти на загальну суму майже 23 мільйони фунтів стерлінгів, яка була зареєстрована як імпорт із Німеччини, Нідерландів та Бельгії.


 

З березня 2022 року до Великої Британії ввезли нафти з Росії вартістю понад 200 мільйонів фунтів стерлінгів, хоча в офіційній статистиці як російський імпорт це не фігурувало – через те, що РФ використовує лазівки в обмеженнях, введених Лондоном, йдеться в матеріалі The Times.


 


Лише до одного британського порту – Іммінгем – з березня прибуло російської нафти на загальну суму майже 23 мільйони фунтів стерлінгів, яка була зареєстрована як імпорт із Німеччини, Нідерландів та Бельгії. А до порту Темзпорт, що на сході Лондона, прибуло нафти з Росії на суму 130 мільйонів фунтів стерлінгів. Її класифікували як імпорт із Польщі, Бельгії та Нідерландів.


 


Загалом, за даними торгової статистики Великої Британії, з березня до десяти британських портів прибуло російської нафти на суму 778 мільйонів фунтів стерлінгів. Приблизно 200 мільйонів фунтів стерлінгів із цієї суми припадають на червень та липень 2022 року, коли, за офіційними даними, Британія взагалі не ввозила нафту з Росії.


 


Але британський Офіс національної статистики враховує країну відправки, а не виробництва нафти, і якщо зважити на цей фактор, то майже 80 мільйонів фунтів стерлінгів у червні та липні припадає на імпорт російського “чорного золота”.


 


The Times змогла відстежити щонайменше чотири танкери, які виходили з Росії та ввозили нафту на територію Британії вже після початку повномасштабного вторгнення Росії проти України.


 


Двоє з них використовували схему навантаження нафти з судна на судно для приховування її походження. Це один із найпоширеніших способів, але через те, що танкери часто вимикають транспондери та не відстежуються в системах, встановити реальну кількість таких випадків складно.


 


Імпорт російської нафти до Великої Британії є законним до 5 грудня, коли вступають синхронно з Європейським Союзом санкції проти нафтового сектора Росії. На той час, однак, британські компанії, які імпортують російську нафту, можуть зазнати репутаційного ризику, зазначає The Times.


 

Нагадаємо, що за підсумками жовтня загальний обсяг нафтового експорту з Росії зріс на 2,7% до вересня – до 7,7 млн. барелів на добу. Раніше у Міжнародній енергетичній агенції заявили, що Росія вже не зможе відновити свій експорт енергоресурсів. Російський експорт енергоносіїв, що скорочується, до 2030 року впаде рівно на 50%.


 


 


 


 

Previous post Польща ще не знає, звідки була випущена ракета – Моравецький
Next post «У всьому звинувачую Росію»: окупанти знищили садовий центр на Донеччині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *