Токаєв лідирує на виборах у Казахстані – екзит-поли

Токаєв лідирує на виборах у Казахстані - екзит-поли

Токаев побеждает на президентских выборах в Казахстане

Чинний президент із гігантським відривом перемагає на президентських виборах, про що свідчать результати трьох опитувань.

Дані трьох екзит-полів у Казахстані свідчать про перемогу на президентських виборах Касіма-Жомарта Токаєва, який нині обіймає посаду президента. Про це увечері у неділю, 20 листопада, повідомляє казахська служба Радіо Свобода.


 


Так, за даними першого екзит-полу від міжнародного інституту регіональних досліджень Відкрите суспільство, Касим-Жомарт Токаєв набрав 82,45 відсотка голосів. Друге місце посідає варіант “проти всіх”. Тих, хто проголосував за нього – 5,2 відсотка голосів.


 


У свою чергу Інститут громадської політики правлячої партії Аманат видав такі цифри: Токаєв – 85,42 відсотка; Проти всіх – 3,04 відсотка.


 


Третій екзит-пол від інституту комплексних соціальних досліджень СОЦІС-А свідчить, що у Токаєва – 82,02 відсотка, “проти всіх” – 4,22 відсотка.


 


За попередніми даними Центральної виборчої комісії, бюлетені для голосування отримали 69,43 відсотка загальної кількості громадян, включених до списків. Загалом взяли участь у голосуванні понад 8,29 мільйона осіб. Найвищу явку зафіксовано в області Жетіса – 81,42 відсотка. Найнижча явка в Алмати – 28,72 відсотка.


 


Вибори президента в Казахстані проходили на тлі скарг незалежних спостерігачів щодо порушення виборчого процесу та затримання активістів.


 


 


Новини от Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post У G7 зробили заяву щодо ракетних запусків КНДР
Next post ФРН запропонувала Польщі ЗРК Patriot

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *