Країна-терорист. Наслідки такого визнання РФ

Країна-терорист. Наслідки такого визнання РФ

Зеленский выступает перед НАТО

Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію, якою визнала Росію державою-терористом та закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал.


 


Росію поступово визнають державою-терористом дедалі більше країн та організацій. Слідом за Україною, країнами Балтії, Польщею, Чехією це вже зробила ПАРЄ, парламентська асамблея НАТО, готується ухвалити відповідне рішення і Європарламент. Які наслідки це має для окупантів?


 


Буде трибунал


 


Парламентська асамблея НАТО ухвалила резолюцію, якою визнала Росію державою-терористом та закликала створити спеціальний Міжнародний трибунал. Усі 30 країн НАТО підтримали відповідне рішення.


 


Такий суд дозволить засудити не лише безпосередніх виконавців військових злочинів, а й найвище керівництво РФ, зазначив нардеп.


 


Крім того, в резолюції було враховано збільшення поставок Україні озброєння, розробка конкретних кроків щодо вступу України до НАТО, створення механізму стягнення репарацій із РФ за завдану Україні шкоду.


 


Також у резолюції було закріплено принцип, що НАТО підтримуватиме Україну стільки, скільки потрібно.


 


Росія програє


 


Президент України Володимир Зеленський сьогодні виступив перед Асамблеєю НАТО. Він назвав удари росіян по об’єктах енергетичної інфраструктури України рівнозначними до застосування зброї масової поразки.


 


“Росія зробила ставку на геноцидну політику, тому знищує нашу енергетичну інфраструктуру. Вбити електрику, водо- та теплопостачання взимку — це і є мета Росії, поставити життя мільйонів людей під пряму загрозу. Це рівнозначно застосуванню зброї масового ураження. Абсолютний злочин”, – зазначив він.


 


Єнс Столтенберг, генсек Альянсу, який виступав там же, сказав: “Путін думав, що зможе перемогти Україну за лічені дні. Через дев’ять місяців Росія продовжує терпіти невдачу за невдачею. А українці продовжують звільняти свою територію від окупації. Зовсім недавно – Херсон”.


 


США не хоче


 


Американці поки що не збираються визнавати Росію – державою-спонсором тероризму.


 


“На Заході, безперечно, беруть до уваги ядерний статус РФ. Статус країни-спонсора тероризму означає, що блокуються контакти більшості країн світу із цією країною. І це справді так. Нині Росія стає країною-спонсором тероризму. Це означає, що Китай, наприклад, вже не може мати з цією країною жодних стосунків. Або та ж Індія, що купує російську нафту. Тобто, це створює певні проблеми”, – зазначає український дипломат Володимир Огризко.


 


Тому, на його думку, в адміністрації США серйозно думають, яким чином, з одного боку, оголосити Росію країною-спонсором тероризму, а з іншого боку, знайти правильний modus vivendi з тими країнами, які через різні обставини, продовжують підтримувати якісь контакти із РФ.


 


 

Previous post Подоляк про реакцію на обстріли Херсона
Next post Гендиректор Yasno розповів, скільки можуть тривати відключення електроенергії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *