Путін зустрівся з президентом Куби у Москві

Путін зустрівся з президентом Куби у Москві

Володимир Путін та Мігель Діас-Канель Бермудес проводять переговори у Москві

Путін та Бермудес відкрили у Москві пам’ятник Фіделю Кастро. Триметровий бронзовий монумент встановили на однойменній площі.


 

Президент Куби Мігель Діас-Канель Бермудес прибув із офіційним візитом до Москви та зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це повідомила прес-служба Кремля у вівторок, 22 листопада.


 


“На порядку денному – поточний стан та перспективи розвитку російсько-кубінського стратегічного партнерства у політичній, торговельно-економічній та культурно-гуманітарній сфері, міжнародна проблематика”, – йдеться у повідомленні.


 


Під час зустрічі Путін заявив, що офіційна Москва завжди підтримувала Гавану.


 

“Радянський Союз, Росія завжди і сьогодні підтримували і підтримують кубинський народ у його боротьбі за незалежність, за суверенітет. Ми завжди виступали проти різноманітних обмежень, ембарго, блокад і так далі, завжди підтримували Кубу на міжнародних майданчиках. І ми бачимо, що Куба займає таку саму позицію щодо нашої країни, щодо Росії”, – сказав Путін.


 


На думку глави російської держави, “все це результат традиційної дружби, яка була закладена товаришем Фіделем Кастро”.


 


Також повідомляється, що Путін та Бермудес відкрили у Москві пам’ятник Фіделю Кастро. Триметровий бронзовий монумент встановили на однойменній площі у районі Сокіл.


 


 

Нагадаємо, у вересні на Кубі схвалили одностатеві шлюби та можливість усиновлення такими парами дітей. Понад 3,9 млн. виборців проголосували за ратифікацію оновленого Сімейного кодексу. Поки що немає даних про те, як до цього ставиться Кремль.


 


 


 

Previous post Залишатися онлайн при відключенні світла: можливі рішення для України
Next post Оголошено нові правила голосування у Євробаченні-2023

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *