ЗМІ опублікували проект шостого пакета санкцій ЄС

ЗМІ опублікували проект шостого пакета санкцій ЄС

Фото: Скриншот

ЄС незабаром оприлюднить новий пакет санкцій проти РФ

Планується відстрочити повне ембарго на сиру нафту на шість місяців, а на нафтопродукти – вісім, йдеться в попередніх документах.


 

Шостий пакет європейських санкцій проти Росії може передбачати запровадження ембарго на нафту протягом від шести до восьми місяців. Про це йдеться в документах з попередніми варіантами санкційних рішень, повідомляє Радіо Свобода у середу, 4 травня.


 


“Чернетки містять пропозицію заборонити прямо чи опосередковано купувати, імпортувати чи транспортувати сиру нафту і нафтопродукти. Також планується відстрочити повне ембарго на сиру нафту на шість місяців, а на нафтопродукти – вісім. Угорщині і Словаччині можуть дозволити виконання укладених раніше контрактів до 31 грудня 2023 року”, – йдеться у повідомленні.


 


Також від SWIFT відключать три російські фінансові установи – Сбербанк, Кредитний банк Москви і Россільгоспбанк. Крім того, під санкції потраплять три російських телеканали (Россия РТР, Россия 24, ТВ-Центр International).


 


Санкційний список компаній та фізичних осіб європейські чиновники планують поповнити на 16 підприємств і 57 громадян. У список, ймовірно, потраплять:


 


  • донька і дружина прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова – Єлизавета Пєскова і Тетяна Навка;

  • патріарх РПЦ Кирило Гундяєв;

  • генерал-полковник, “м’ясник Маріуполя” Михайло Мізинцев;

  • командування 64-ї окремої мотострілецької бригади, причетної до військових злочинів у Бучі на чолі з полковником Азатбеком Омурбековим.


 


“Європейський Союз засуджує найсуворішим способом звірства, які, як повідомляється, були вчинені російськими збройними силами у Бучі та інших українських містах. ЄС підтримує всі заходи щодо забезпечення відповідальності за порушення прав людини і міжнародного гуманітарного права збройними силами Росії в Україні”, – йдеться в попередніх документах.


 

Раніше повідомлялося, що 5 травня в ЄС продовжаться переговори про нафтове ембарго. Посли країн ЄС поки що не змогли досягнути домовленості: крім Угорщини, проти заборони на російську нафту висловилися Словаччина, Чехія та Болгарія.


 


 

Previous post свідчення маріупольців, які ховалися на «Азовсталі»
Next post Меркушина розповіла про допомогу збірної Норвегії для українських захисників

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *