Естонія заморозила активи двох олігархів із Росії

Естонія заморозила активи двох олігархів із Росії

Фото: Таллиннский порт

Термінал у Муузі компанії DBT, що належить російському олігарху В’ячеславу Кантору

Загальна вартість заморожених активів значно вища, ніж вартість лише заморожених рахунків.


Естонія у рамках санкцій ЄС проти Росії за війну проти України заморозила активи росіян на десятки мільйонів євро. Обговорюється можливість використати їх на благо української держави, повідомляє національний мовник ERR у середу, 23 листопада.


Вказано, що понад 90% заморожених активів пов’язані із двома російськими олігархами Андрієм Мельниченком та В’ячеславом Кантором. Перший є власником компанії Eurochem, що базується в місті Сілламяе, другий – компанії DBT у місті Мууга. З цими компаніями пов’язана ще низка інших.


За словами Лаури Аус, голови відділу міжнародних фінансових санкцій та запобігання фінансуванню тероризму Управління фінансової розвідки Естонії, підрахувати точну вартість заморожених активів майже неможливо. Кошти, заморожені у фінансових установах та на банківських рахунках, становлять близько 11,7 млн ​​євро. Ще 8,4 млн євро заморожено на авансових рахунках податково-митного департаменту. І суми постійно змінюються, тому що компанії можуть використовувати заморожені кошти в окремих випадках для безпечного зберігання хімічної продукції.


При цьому загальна вартість заморожених активів значно вища, ніж вартість лише заморожених рахунків. Податково-митний департамент провів понад 35 тисяч перевірок щодо застосування санкцій, було виявлено близько 1300 порушень.


Також обговорюється питання, чи можна використати заморожені російські активи на користь України. Але Естонія робитиме це синхронізовано з Євросоюзом та міжнародною спільнотою загалом.


Нагадаємо, країни ЄС заморозили активи РФ на 68 млрд євро. При цьому на Бельгію припадає 50 млрд євро, а на Люксембург – 5,5 млрд євро.



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Вєрка Сердючка схудла, пишуть шанувальники Андрія Данилка
Next post Молдова заявила про шантаж Росії через газ, який зараз зберігається в Україні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *