Меркель визнала, що більше не могла впливати на Путіна

Меркель визнала, що більше не могла впливати на Путіна

Фото: dpa / picture alliance

Анґела Меркель

Екс-канцлер ФРН Анґела Меркель наприкінці свого терміну більше не бачила можливості вплинути на президента Росії Володимира Путіна, оскільки відчувала, що “політично її час минув”, пише Der Spiegel.


Екс-канцлер ФРН Анґела Меркель наприкінці свого терміну на посаді керівника уряду Німеччини більше не бачила можливості вплинути на президента Росії Володимира Путіна. Слова Меркель наводить у четвер, 24 листопада, журнал Der Spiegel.


Як зазначила Меркель, влітку 2021 року після зустрічі президентів США та Росії Джо Байдена та Володимира Путіна вона разом з французьким лідером Еммануелем Макроном хотіла створити незалежний європейський формат дискусії з очільником Кремля в Раді ЄС.


За словами Меркель, низка політиків була проти, а вона не мала сил відстоювати свою точку зору, бо всі знали, що восени вона залишить посаду канцлера ФРН. За словами колишньої очільниці німецького уряду, вона намагалася поговорити з колегами, але ті відповіли, що завдання для них – занадто масштабне.


“Для Путіна важлива тільки сила”


При цьому Меркель додала, що якби у вересні ще раз обійняла цю посаду, то і надалі дотримувалася б свого курсу. Але, за словами екс-канцлерки, вона чітко усвідомлювала, що “політично її час минув”. Так було і під час її останнього візиту до Москви в серпні 2021 року. 


“Для Путіна важлива тільки сила. Він також узяв із собою Лаврова на цю останню зустріч, загалом же ми частіше зустрічалися наодинці”, – додала Меркель.


Меркель не шкодує, що зробила ставку на російський газ


Раніше Меркель говорила, що не шкодує про те, що свого часу вирішила на чолі німецького уряду зробити ставку на дешевий природний газ із Росії в умовах нової енергетичної політики ФРН.


“У тій перспективі було вельми розумно і зрозуміло отримувати газ газогоном із Росії, який був дешевшим за скраплений природний газ з інших регіонів світу – США, Саудівської Аравії, Катару”, – зазначила вона 13 жовтня на заході, організованому Фондом Галуста Гюльбенкяна в Лісабоні. 


Джерело: Українська служба DW


Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Дані про підготовку РФ хімічної атаки проти України наразі не підтверджуються – Генштаб ЗСУ
Next post Криштіану Роналду став першим футболістом, який забивав на пʼяти чемпіонатах світу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *