У Німеччині хочуть спростити надання громадянства іноземцям

Влада Німеччини планує скоротити з восьми до п’яти років мінімальний термін проживання в країні для отримання громадянства. А ще – скасувати вимогу достатнього рівня володіння мовою для людей віком від 67 років.


Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер має намір істотно знизити вимоги до іноземців, які бажають отримати німецьке громадянство. Про це 24 листопада повідомила газета Bild із посиланням на протокол конференції за участю федерального та земельних міністерств внутрішніх дел, який є у її розпорядженні.


Як випливає з цього документа, планується автоматично надавати громадянство ФРН народженим тут дітям, якщо хоча б один із їхніх батьків легально живе в Німеччині щонайменше п’ять років.

Крім того, влада має намір скоротити з восьми до п’яти років мінімальний термін проживання для отримання громадянства за натуралізацією. В особливих випадках натуралізація буде можлива навіть за три роки. При цьому чинну сьогодні вимогу про відмову від громадянства іншої країни планується скасувати.

Фезер також має намір скасувати вимогу достатнього рівня володіння мовою для людей віком від 67 років. Замість цього надалі буде достатньо “здатності до устного спілкування”. Обов’язковий досі тест на знання історії та політичного устрою Німеччини теж скасують для цієї групи іноземців. Тим часом, як зазначає Bild, відомче голосування щодо ініціативи міністерки поки що не закінчене.


У Німеччині вводять тести для одержання громадянства


Джерело: Українська служба DW



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post На Донеччині 3 цивільних поранені через російські обстріли за минулу добу – Кириленко
Next post «Працювала каральна машина терору ФСБ» – політолог про дії російських окупантів у Херсоні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *