Російський підводний човен запустив ракети Калібр у Японському морі

Російський підводний човен запустив ракети Калібр у Японському морі

Фото: Минобороны РФ

Магадан – найновіший підводний човен проекту 636.3 Варшавянка

Першою ракетою успішно вражена морська ціль – щит-мішень. Друга ракета вразила берегову ціль на полі Сюркум у Хабаровському краї, запевняють у Міноборони РФ.


Новий російський дизель-електричний підводний човен Магадан виконав запуски крилатих ракет Калібр з акваторії Японського моря. Про це повідомило Міноборони РФ у п’ятницю, 25 листопада.


“Дизель-електричний підводний човен Магадан Тихоокеанського флоту (ТОФ) з акваторії Японського моря здійснив пуски з підводного положення крилатих ракет комплексу Калібр по морській та береговій цілях”, – йдеться в повідомленні.


Вказано, що перед виконанням бойових вправ підводний човен потай увійшов у заданий район, звідки завдав ракетних ударів по мішенях. Виконання ракетної стрільби забезпечували кораблі та судна, літаки та безпілотники морської авіації ТОФ.


“Першою ракетою успішно вражена морська ціль – щит-мішень, що імітує надводний корабель умовного противника. Друга ракета в розрахунковий час вразила берегову ціль на тактичному полі Сюркум в Хабаровському краї. Дальність стрільби склала більше 1000 кілометрів”, – додали російські військові.


Відомо, що 9 жовтня підводний човен Магадан прибув на Тихоокеанський флот у пункт постійного базування у Владивосток. Того ж місяця його включили до бойового складу флоту.


Магадан – третій підводний човен проекту 636.3 Варшавянка у серії для Тихоокеанського флоту.


Раніше в Росії заявили про випробування “підводного крейсера”. Атомна субмарина Генераліссимус Суворов матиме стратегічне значення, запевняли в російському Міноборони.


Росія готується випробувати торпеди з ядерним зарядом



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Працювали на котів, а тепер годують ЗСУ. Як військові "підсіли" на консерви заводу з Черкащини
Next post Розвідка Британії заявила про значні втрати російських мобілізованих на Луганщині і Донеччині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *