Папа Римський визнав Росію загарбником України

Папа Римський визнав Росію загарбником України

Фото: Vatican News

Папа Римський Франциск розповів про своє ставлення до того, що відбувається в Україні

Глава Католицької церкви не називає ім’я Володимира Путіна, бо “це й так відомо”.


 

Росія напала на Україну, а українці – народ-мученик. Про це сказав Папа Римський Франциск в інтерв’ю журналу Америка, повідомляє Vatican News у понеділок, 28 листопада.


 

“Коли я говорю про Україну, то говорю про народ-страдник, мученицький народ. Якщо є мученицький народ, то є той, хто його мучить. Коли я говорю про Україну, я говорю про жорстокість, тому що маю багато інформації про жорстокість військ, що вторгаються. Загалом найжорстокішими є, мабуть, ті, хто з Росії, але не належать до російської традиції, наприклад чеченці, буряти і т. д. Безумовно, той, хто нападає, – це російська держава. Іноді я намагаюся не конкретизувати, аби не образити, а швидше засудити в цілому, хоча гарно відомо, кого я засуджую. Необов’язково вказувати ні ім’я, ні прізвище”, – сказав Франциск.


 


Папа зазначив, що вже на другий день війни пішов у російське посольство (при Святому Престолі). І це незвичайний жест, бо папа сам ніколи не відвідує посольство.


 


“І там я сказав послу повідомити Путіну, що я готовий поїхати, за умови, що він надасть мені віконце для переговорів. Міністр закордонних справ Лавров надіслав мені формальну відповідь, ввічливий лист, з якого я зрозумів, що поки що у цьому немає необхідності”, – додав папа.


 


Франциск зазначив, що ніколи не давав підстав думати, “що я прикриваю агресію”.


 


“Чому я не називаю Путіна? Тому що це непотрібно; це вже відомо. Але іноді люди чіпляються за деталь. Всі знають мою позицію, з Путіним чи без Путіна, не називаючи його імені”, – резюмував глава Католицької церкви.


 


 


 

Previous post Солідарність з Україною та бажання покарати РФ – із заяви голів дипломатії країн Північної Європи та Балтії 
Next post НАТО необхідно наростити постачання ППО Україні – Столтенберг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *