ФБР провело обшук на яхті Медведчука – ЗМІ

ФБР провело обшук на яхті Медведчука - ЗМІ

Фото: vesselfinder.com

Яхта Медведчука Royal Romance

За словами судді та представника окружного суду Спліта (Хорватія), обшук судна пройшов з ініціативи влади Сполучених Штатів.


 

На 92-метровій яхті класу люкс, що перебуває з вересня 2022 року в хорватському порту Трогір, провели обшук за розпорядженням окружного суду в Спліті. Про це пише хорватська газета Jutarnji list.


 


Зазначається, що ордер на обшук, у якому вказано імена Медведчука та його дружини Оксани Марченко, було видано 15 листопада на запит Мін’юсту США. Обшук було проведено близько 10 днів тому.


 


За словами судді та представника окружного суду Спліта Дінко Мешина, обшук судна пройшов з ініціативи влади Сполучених Штатів. У виданні зазначають, що процедура пройшла в умовах найсуворішої таємності. У зв’язку з цим суддя Мешин не надав журналістам подробиць.


 


Проти політика та його дружини Вашингтон порушив кримінальні справи за порушення федеральних законів. Віктора Медведчука та Оксану Марченку звинувачують у відмиванні грошей.


 


Яхта Royal Romance побудована суднобудівною компанією Feadship. Дизайн інтер’єру судна займався Сеймур Даймонд. Royal Romance оснащена двома дизельними двигунами MTU по 3004 к. с. Всього на яхті може одночасно перебувати 14 гостей та 22 члени екіпажу. Віктор Медведчук отримав судно у липні 2015 року.


 

Нагадаємо, що яхту класу люкс Royal Romance, що належить Віктору Медведчуку, було затримано в порту хорватського міста Рієка в межах санкцій ЄС, накладених на близьких до Путіна російських олігархів. Вартість 92-метрового судна коливається, приблизно, у 180 мільйонів доларів.


 


 


 

Previous post Переможниця Голос країни-12 Марія Квітка про ставлення до Олі Полякової та роботу волонтером
Next post 3 роки колонії і штраф

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *