Німеччина визнала Голодомор геноцидом українців

Німеччина визнала Голодомор геноцидом українців

Фото: МИД Украины

Монумент жертвам Голодомору у Києві

Голодомор припав на час наймасовіших злочинів проти людства на європейському континенті, йдеться в ухваленій резолюції.


 

Німецький бундестаг визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомляє сайт уряду Німеччини у середу, 30 листопада.


 


Вказано, що резолюцію про визнання Голодомору геноцидом підготували депутати із Соціал-демократичної партії, Зелених, Вільної демократичної партії та опозиційного ХДС/ХСС.


 


Резолюцію було прийнято більшістю голосів, без підрахунку, шляхом підняття рук. При цьому утрималися депутати із ультраправої Альтернатива для Німеччини та Лівої партії.


 


“Від голоду і репресій постраждала вся Україна, а не лише її зернопостачальні регіони. На сьогоднішньої день, цілком очевидно визначати геноцид у межах історично-політичної класифікації. Німецький бундестаг поділяє таку класифікацію”, – йдеться у документі.


 


У резолюції наголошується, що “Голодомор припав на час наймасовіших злочинів проти людства на європейському континенті, жорстокість яких на той час важко навіть уявити”.


 


“До цих злодіянь відноситься Голокост європейських євреїв у його історичній винятковості, воєнні злочини Вермахту і сплановане вбивство мільйонів невинних цивільних осіб у рамках расистсько-німецької війни на Сході, за яке Німеччина несе історичну відповідальність”, – йдеться у резолюції.


 


 


 

Previous post Бундестаг визнав Голодомор геноцидом українського народу
Next post У Севастополі заявляють про розробку власних морських дронів. Чи реальне їх створення найближчим часом?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *