ООН оцінила допомогу у 2023 році на рекордну суму

ООН оцінила допомогу у 2023 році на рекордну суму

Заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Ґриффітс

Для вирішення глобальних проблем, таких як вторгнення РФ в Україну, повені у Пакистані і посухи у Східній Африці, знадобиться 51,5 мільярда доларів.


 

У 2023 році для вирішення термінових гуманітарних проблем знадобляться рекордні 51,5 мільярда доларів. Про це 1 грудня заявив заступник генсека ООН з гуманітарних питань і координатор надзвичайної допомоги Мартін Ґриффітс, повідомляє Kyodo News.


 


“Це виняткова цифра, і вона містить зневіру… Запити на надання гумдопомоги вкрай високі, і надзвичайні події цього року продовжаться у 2023 році”, – зазначив він.


 


В Управлінні з координації гуманітарних питань ООН прогнозують, що термінова допомога у 2023 році потребуватиме 339 мільйонів осіб. Серед криз, що вимагають якнайбільшого фінансування, – насилля, що триває у Сирії, війна в Україні, а також обмеження прав жінок в Афганістані.


 


За словами Ґриффітса, крім конфліктів і спалахів хвороб, гуманітарна допомога щоразу частіше потрібна для подолання наслідків стихійних лих, спричинених зміною клімату, таких як посухи в Африці і недавні повені у Пакистані.


 


Він додав, що кількість переміщених осіб у всьому світі недавно вперше перетнула позначку 100 мільйонів чоловік і нова пандемія коронавірусу продовжує позначатися на бідних верствах населення.


 


В Управлінні закликали країни-донори ООН швидко відреагувати, щоб всесвітня організація могла отримати кошти для надання наступного року гуманітарної допомоги у 68 країн 230 мільйонам тих, хто її найбільше потребує.


 


 


 


 

Previous post Favbet підтримує курс держави на легалізацію криптовалют
Next post Священнику Києво-Печерської Лаври повідомили про підозру за «прославляння «русского міра» – СБУ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *