ЄК пропонує встановити ліміт цін на нафту РФ на рівні $60 – ЗМІ

ЄК пропонує встановити ліміт цін на нафту РФ на рівні $60 - ЗМІ

ЄК запропонувала ЄС затвердити ліміт цін на нафту РФ у розмірі $60 за барель

Єврокомісія запропонувала країнам ЄС затвердити верхню межу ціни на нафту з РФ у розмірі 60 доларів за барель.


 

Європейська комісія попросила 27 держав-членів ЄС затвердити верхню межу ціни на російську нафту у розмірі 60 доларів за барель. Про це у четвер, 1 грудня, повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на свої джерела.


 


G7 та Австралія, таким чином, заборонять надання послуг для постачання російської нафти морем, якщо нафта не продаватиметься за ціною на граничній або нижчій рівні.


 


Усі 27 держав Євросоюзу мають затвердити “стелю цін”, яка переглядатиметься кожні два місяці, починаючи з середини січня. Проте, за інформацією ЗМІ, члени блоку “значною мірою об’єдналися навколо верхньої межі 60 доларів за барель настільки, що Єврокомісія вважає, що може укласти угоду на цьому рівні”. Крім того, G7 також потрібно буде затвердити ціну.


 


Високопосадовці країн-членів блоку розпочали обговорення пропозиції 1 грудня.


 


Рішення очікується цього ж дня. Офіційні особи заявили, що польські представники запросили час узгодити план ЄК із Варшавою.


 


Введення межі цін спрямоване на скорочення нафтових доходів кремлівського режиму, при цьому Захід намагається зберегти стабільне світове постачання нафти, а також уникнути зростання цін на енергоносії.


 


 


 

Previous post Кубракова призначили віце-прем'єром – міністром інфраструктури і регіонального розвитку
Next post Голова «Укренерго» про «склад трансформаторів» і електроенергетику, що «амортизує весь парк важких ракет Росії»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *