Китай не постачає зброю РФ – голова Євроради

Китай не постачає зброю РФ - голова Євроради

Фото: Getty Images

Шарль Мішель та Сі Цзіньпін

Китайський лідер Сі Цзіньпін “дав зрозуміти”, що не допомагає Росії озброєннями, заявив Шарль Мішель.


 

Китай не постачає Росії зброю та вважає ядерні загрози з боку Москви безвідповідальними. Про це повідомив голова Європейської ради Шарль Мішель за підсумками переговорів із главою Китаю Сі Цзіньпіном у Пекіні у четвер, 1 грудня, повідомляє The Guardian.


 


Європейський чиновник повідомив, що він закликав найвище китайське керівництво використати свій вплив на Росію, щоб припинити війну в Україні.


 


Мішель розповів, що ця зустріч тривала близько трьох годин, де вони “багато часу” обговорювали ситуацію в Україні. Зокрема, він закликав Сі використати свій вплив як постійного члена Ради безпеки ООН, щоб переконати Росію повернутися до міжнародного права.


 


“Сі Цзіньпін дуже чітко дав зрозуміти, що Китай не забезпечує зброєю Росію, а ядерна загроза Росії є неприйнятною і безвідповідальною”, – зазначив голова Євроради.


 


Він також висловив сподівання, що вся міжнародна спільнота, включаючи Китай, використовує всі можливі засоби та інструменти, щоб переконати Росію припинити війну та поважати суверенітет України.


 


Сі Цзіньпін заявив про необхідність мирного закінчення війни в Україні і “цікавість Європи та Азії”. Однак він вкотре назвав війну в Україні “кризою”.


 

Нагадаємо, ЗМІ заявили, що причина того, що Польща вирішила не передавати Україні в травні винищувачі Міг-29, нібито полягає в тому, що Китай пообіцяв США в обмін на це “відмовити Росію від ядерного удару”.


 


 

Previous post Рада провалила голосування за звільнення Пацкана з посади голови Рахункової палати
Next post на Кубку світу відбулися перші дві естафети нового сезону

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *