Італія має намір продовжити постачати зброю Україні

Італія має намір продовжити постачати зброю Україні

Фото: lanostragazzetta

Уряд Італії підтримав постачання Україні зброї до кінця 2023 року

Підтримка України була спірною темою у правлячій коаліції, до якої входять партії “Брати Італії” Мелоні, “Ліга” Маттео Сальвіні та “Форца Італія” Сільвіо Берлусконі.

Рада міністрів Італії одноголосно ухвалила декрет про продовження постачання зброї в Україну до 31 грудня 2023 року. Про це у четвер, 1 грудня, повідомляє видання La Stampa.


 


Згідно з декретом, військова техніка та обладнання надаватимуться Києву для боротьби з російським вторгненням протягом усього 2023 року без необхідності окремої згоди італійських законодавців.


 


Для набуття чинності декрет уряду також має отримати схвалення парламенту Італії.


 


Такі заходи після вторгнення Росії в Україну запровадила адміністрація колишнього прем’єр-міністра Маріо Драгі. Проте термін їхньої дії спливає 31 грудня.


 


Нинішній глава уряду Італії Джорджія Мелоні на засідання Ради міністрів першим пунктом винесла так званий “декрет НАТО” з терміновими положеннями про продовження дозволу на продаж транспортних засобів, матеріалів та військового обладнання на користь органів державної влади України.


 


Рішення було ухвалено одноголосно.


 


 

Додамо, що прем’єр-міністр Італії Джорджії Мелоні підтримала Україну та партнерів НАТО у боротьбі з російською агресією, і зазначила, що саме українці мають вирішувати, як війна має бути врегульована.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post ДМС оформила перше посвідчення на повернення в Україну примусово вивезених у РФ громадян
Next post Бельгія та Німеччина їдуть додому. Підсумки 13 дня ЧС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *