Росія готувалася до “чисток” в Україні – RUSI

Росія готувалася до  чисток  в Україні - RUSI

Фото: Zelenskiy / Official

Росіяни планували масові вбивства в Україні

Російські спецслужби готували план “упокорення” населення після окупації всієї України, йдеться в доповіді британського Королівського об’єднаного інституту збройних сил (RUSI).

Військово-політичне керівництво Російської Федерації на початку повномасштабного вторгнення в Україну планувало не лише захоплення території та повалення уряду, а й готувало за інтервенції масові вбивства громадян. Про це у четвер, 1 грудня, йдеться у доповіді британського Королівського об’єднаного інституту збройних сил (RUSI).


 


Авторами доповіді стали дослідники RUSI Джек Уотлінг та Нік Рейнолдс, колишній радник керівників міністерства оборони та Служби зовнішньої розвідки України Олександр Данилюк та екскомандувач Десантно-штурмових військ Михайло Забродський.


 


Автори документа розповіли, що Кремль розраховував, що після блискавичного удару українські чиновники втечуть або будуть захоплені, а суспільство не встигне мобілізуватися для спротиву вторгненню.


 


Окремо ставилося завдання захопити чи знищити учасників Революції Гідності 2013-2014 років. При цьому ФСБ Росії мала затримати місцевих функціонерів та забезпечити фільтрацію цивільного населення.


 


Українців планували поділити на чотири основні категорії:


  • Непримиренні. Їх планували вбити;

  • Нелояльні. Їх мали переконати чи залякати;

  • Нейтральні. Передбачалося схилити до співробітництва;

  • Повністю лояльні. Вони мали відразу працювати на окупантів.


У доповіді також йдеться про те, що важливим елементом плану повномасштабного вторгнення в Україну була зрада вищого командного складу ЗСУ.


 

У свою чергу, у Twitter радника глави Офісу президента України Михайла Подоляка йдеться про те, що Кремль готував під час інтервенції масові вбивства громадян.


 


Він уточнив, що про це свідчить попередній аналіз документів щодо початку російської “спецоперації”, як у Кремлі називають широкомасштабну війну проти України.


 


“Попередній аналіз документів “про початок СВО” каже, що Росія планувала захопити Центральну Україну, знищити уряд, убити десятки тисяч осіб (Буча скрізь), прибрати сліди та медійно видати це за “визволення””, – йдеться у публікації.


 


Подоляк додав, що після перемоги України ці докази досліджуватиме міжнародний трибунал.


 

Раніше аналітики заявили, що Москва планувала, що активна фаза повномасштабного вторгнення РФ до України триватиме 10 днів. Після цього Росія хотіла окупувати країну, щоби організувати анексію українських територій до серпня. 


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Бельгія та Німеччина їдуть додому. Підсумки 13 дня ЧС
Next post Удари військ РФ по Сумщині: пошкоджено зерносховище та ЛЕП

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *