До Конгресу США внесли законопроект про визнання ПВК Вагнер терористичною

До Конгресу США внесли законопроект про визнання ПВК Вагнер терористичною

Фото: Unsplash

Американські сенатори внесли законопроект, який зобов’язує Держдепартамент США визнати ПВК Вагнер іноземною терористичною організацією

Таке визнання дозволить США переслідувати групу та її членів у кримінальному порядку, а також переслідувати її активи в усьому світі.

Група сенаторів США внесла до Конгресу законопроект про визнання російської приватної військової компанії (ПВК) групи Вагнер іноземною терористичною організацією. Про це у четвер, 1 грудня, йдеться у прес-релізі американських сенаторів Роджера Уікера та Бена Кардіна.


 


У внесеному проекті закону “Про притягнення до відповідальності російських найманців” (HARM) звучить вимога до державного секретаря Штатів визнати “вагнерівців” і будь-які афілійовані з цим ПВК групи, її наступників – іноземною терористичною організацією (FTO) протягом 90 днів з дня набрання чинності законом.


 


 


“Володимир Путін та його поплічники не зупиняться ні перед чим для досягнення своїх цілей, включаючи використання найманців, таких як група Вагнера, для скоєння звірств від їхнього імені. США повинні називати цю тіньову армію тим, чим вона є: іноземним терористичним угрупованням. Ми повинні притягнути їх до відповідальності разом із усіма, хто їх підтримує”, – заявив сенатор Вікер.


 


Як зазначив сенатор Кардін, голова Гельсінської комісії США, група Вагнера “достовірно пов’язана з незліченними звірствами в Україні, Сирії та на всьому африканському континенті”.


 


“США мають негайно визнати групу Вагнера іноземною терористичною організацією. Це зменшить чисельність російських збройних сил і допоможе притягти до відповідальності порушників прав людини”, – наголошує він.


 


“Група Вагнера становить загрозу інтересам і безпеці Сполучених Штатів, наших союзників та їхніх партнерів. Ми повинні притягнути до відповідальності тих, хто несе відповідальність за розв’язану Путіним війну проти України та звірства в інших місцях. Оголошення цієї групи найманців Іноземною терористичною організацією надішле сильний сигнал тем , хто перебуває в Росії, і всім, хто прагне заподіяти шкоду всьому світу”, – заявив конгресмен Річард Хадсон.


 


Вікер, Кардін, Коен, Вілсон, Хадсон і Візі є членами Гельсінської комісії США, урядової комісії США, яка займається питаннями прав людини, військової безпеки та економічного співробітництва в 57 країнах Європи, Євразії та Північної Америки.


 


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Третина жителів Казахстану поділяє позицію Кремля щодо війни в Україні – опитування
Next post Ув’язнену лідерку протестів у Білорусі Марію Колеснікову перевели з реанімації у хірургічне відділення

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *