У Росії падає переробка нафти

У Росії падає переробка нафти

Фото: Getty Images

У квітні обсяг переробки нафти в РФ впав на 7%

Експерти вважають, що ключовою причиною зниження нафтопереробки стали санкції США та ЄС, які ускладнили експорт.


 


На тлі санкцій ЄС і США проти РФ після її вторгнення в Україну обсяг переробки нафти в РФ продовжує скорочуватися – у квітні він зменшився на 7% до березня, до 670 тисяч тонн на добу, пишуть російські ЗМІ.


 


“Причому в межах місяця динаміка теж була негативною: 19 квітня вона становила 675 тисяч тонн на добу. У Міненерго ще тоді пов’язували зниження переробки нафти по відношенню до минулого місяця передусім з ремонтними роботами на НПЗ, наголошуючи, що “це щорічне традиційне невелике зниження первинної переробки у квітні-травні”, – йдеться в статті.


 


Значне зниження рівня середньодобової нафтопереробки продемонстрували Уфимський НПЗ та ТАІФ-НК, що стоять у технологічному простої з 1 і 8 квітня відповідно; Туапсинський НПЗ Роснефти, який пішов на гарячу циркуляцію ще в середині березня.


 


Істотне падіння завантаження сировиною спостерігалося також на Комсомольському, Ачинському, Ангарському НПЗ Роснефти, додають аналітики.


 


Ключовою причиною зниження нафтопереробки стали санкції США та ЄС, які ускладнили експорт вітчизняної нафти і нафтопродуктів.


 

Нагадаємо, в ЄС запровадили шостий пакет санкцій щодо Росії. До нього увійде відключення від системи SWIFT трьох російських банків і нафтове ембарго. Також влада Великої Британії додала в санкційні списки, пов’язані з Росією, ще 63 фізичні і юридичні особи. Обмежувальні заходи введено проти ПАТ КамАЗ, ВГТРК, низки співробітників ЗМІ та топ-менеджерів банків.


 

Previous post В Єревані багатотисячний натовп оточив будівлі парламенту й МЗС Вірменії
Next post Українські фігуристи у зменшеному складі все ж таки виступлять на ЧС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *