В Україні вирішується питання трьох урожаїв – міністр

В Україні вирішується питання трьох урожаїв – міністр

Фото: Getty Images

Ціни на продовольство зростуть через війну в Україні

Світ відчує наслідки війни в Україні за рахунок подорожчання чи дефіциту продовольства.


 

Нестача українського зерна на світовому ринку стане відчутною у липні. Такі терміни продовольчої кризи озвучив Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський в інтерв’ю виданню Голос Америки в понеділок, 23 травня.


 


 


“Я думаю, що світ почне гостро це відчувати десь у середині липня, тому що багато країн Північної Африки, арабські країни, країни Південно-Східної Азії досі споживають те, що закупили раніше, резерви, які сформовані. Але вони всі чекають на новий урожай. Як і в будь-якій ситуації, кожен сподівається на краще – мовляв, якось вирішиться. Але ж ми розуміємо, що саме по собі воно не вирішиться”, – наголосив міністр.


 


Сольський каже, що влітку в Україні вирішуватиметься “питання трьох урожаїв”.


 


“По-перше, ми не можемо вивезти врожай 2021 року; по-друге, ми не зможемо зібрати та вивести поточний урожай, оскільки половина цього посіву знаходиться на окупованих територіях та територіях активних бойових дій; по-третє, фермери не захочуть сіяти озиму пшеницю у серпні (вони або не сіятимуть взагалі, або перейдуть на інші культури, наприклад на ріпак, який менше дає тонн на гектар, але більше коштує)”, – пояснив міністр.


 


За його словами, наслідки війни в Україні світ відчує за рахунок подорожчання чи дефіциту продовольства.


 


“І це зрозуміє будь-яка країна та будь-який начальник на Філіппінах, в Індонезії в будь-якій африканській країні, що вони разом зі своїми людьми щодня доплачують за війну, яку розв’язала Росія”, – наголосив Сольський.


 


 


 


 

Previous post У Києві суд засудив російського військового Шишимарина до довічного ув’язнення
Next post В Україні постає питання трьох урожаїв – міністр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *