Екс-президент ФРН Ґаук: Україна – явна жертва агресії РФ

Екс-президент ФРН Ґаук: Україна - явна жертва агресії РФ

Фото: dpa / picture alliance

Екс-президент Німеччини Йоахім Ґаук

Йоахім Ґаук закликав рішуче стояти на боці України, яка зазнала нападу з боку РФ. У цьому конфлікті винна лише одна сторона – Росія, переконаний колишній президент ФРН.


Колишній президент Німеччини Йоахім Ґаук закликав рішуче підтримувати Україну, яка обороняється від російської агресії.


“У цій війні очевидно є агресор і жертва. Тут не так, як часто буває в житті, коли обидві сторони якимось чином винні у конфлікті. Тут явно є винний та жертва”, – наголосив він під час публічного заходу в п’ятницю, 30 грудня.


Правильна політика повинна підтримувати жертву нападу, зазначив Ґаук. У цьому контексті він додав, що йому важко дається “політичний пацифізм”. “Пацифізм як індивідуальне рішення заслуговує на повагу та шану. Але політика пацифізму, яка не наважується зайняти позицію, навіть коли жертва і злочинець очевидні, для мене – незрозуміла”, – пояснив екс-президент ФРН.


Ґаук: Німеччина могла би зробити більше для України


Він висловив вдячність чинному німецькому урядові за те, що той рішуче підтримує жертву нападу. “А президент Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) навіть говорив про зло, з яким ми зіткнулися”, – додав він.


Водночас Ґаук додав, що належить до тих, хто вважає, “що ми могли би зробити трохи більше, щоб підтримати жертву нападу”.


Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Ексбоєць UFC Абдул-Керім Еділов несподівано помер у 31 рік – він тренував дітей голови Чечні Рамзана Кадирова
Next post У 2022 році з полону звільнили понад 1500 українців – координаційний штаб

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *