Уряд ухвалив проєкт закону, який дозволить позбавити Бойка звання Героя України – Шмигаль

Кабінет міністрів працює над усуненням складнощів законодавства, які заважають забрати звання Героя України в народного депутата Юрія Бойка. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль 7 лютого.

Таким чином він прокоментував одну з петицій із вимогою позбавити Бойка цього звання, яка набрала достатньо голосів для розгляду.

За словами Шмигаля, робоча група, до якої увійшли члени уряду та низки правоохоронних органів, дійшла висновку, що «через колізію чинного законодавства деяких діячів станом на сьогодні неможливо позбавити вищих державних нагород».

Читайте також: Рада припинила повноваження Абрамовича з «ОПЗЖ» – народний депутат

«Тому ще в грудні я доручив Мін’юсту і Першій віцепрем’єрці напрацювати зміни до законодавства. Це доручення виконано, і сьогодні Уряд схвалив відповідний проєкт закону. Він передбачає, що накладення санкцій на особу дає підстави для позбавлення її державних нагород», – заявив голова уряду.

Крім того, додав він, Кабінет міністрів доручив робочій групі повторно розглянути питання про позбавлення Бойка звання Героя України та винести пропозиції на розгляд РНБО, коли згаданий законопроєкт набере чинності.

Сам Бойко ситуацію наразі не коментував.

Читайте також: Зеленський позбавив громадянства колишніх чиновників часів Януковича – ЗМІ

Петиція з вимогою позбавити Юрія Бойка звання Героя України, зареєстрована у вересні, набрала 25 тисяч голосів. У відповіді на неї президент Володимир Зеленський вказав на те, що наразі для цього немає передбачених законом підстав. Він додав, що звернувся до голови уряду з «проханням вивчити порушене у петиції питання».

Народний депутат, співголова нині забороненої партії «ОПЗЖ» Юрій Бойко отримав звання Героя України у серпні 2004 року «за визначні особисті заслуги перед Українською державою у розвитку паливно-енергетичного комплексу, багаторічну самовіддану працю».

Previous post Шмигаль заявив про покращення ситуації з електрикою в Одесі: мешканці отримують світло по 4-5 годин на день – новини на УНН
Next post “Нейтральності бути не може”: Шмигаль прокоментував допуск росіян та білорусів до Олімпіади – новини на УНН