МЗС відомо про 4 постраждалих у Туреччині українців, посольство перевіряє дані про двох загиблих

За даними турецької сторони, внаслідок землетрусу в Туреччині, можливо, загинули двоє громадян України, повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко 7 лютого.

«Посольство нині перевіряє цю інформацію та вживає заходів задля встановлення осіб загиблих. Відомо також про 4 постраждалих українців. Вони отримали легкі тілесні ушкодження, загроз їхньому життю немає, госпіталізації вони не потребують. Постраждалі забезпечені тимчасовим житлом і продуктами харчування», – заявив він.

Загалом, станом на 17:30 у вівторок, дипломати розшукали 38 громадян України і взаємодіють із турецькими рятувальниками для пошуку ще 19 українців, які не виходять на зв’язок.

Читайте також: Землетрус в Туреччині: 9 з 27 українців вийшли на зв’язок

Крім того, МЗС готується відправити консулів до міста Газіантеп, коли дозволятиме ситуація на тлі оголошеного надзвичайного стану в Туреччині, додав Ніколенко.

«Консули координуватимуть на місці допомогу громадянам України, доставлять їм теплі речі та предмети першої необхідності. На зворотньому шляху посольство планує вивезти своїм автотранспортом тих українців, які висловлять бажання переїхати до інших регіонів Туреччини», – повідомив речник.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні ж повідомив, що висловив співчуття турецькому колезі Реджепу Ердогану в телефонній розмові та «повідомив про рішення відправити до Туреччини загін рятувальників і техніку, які допоможуть у ліквідації наслідків».

Читайте також: Українські рятувальники прибудуть до Туреччини сьогодні-завтра – посол

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган оголосив у країні тиждень жалоби за загиблими внаслідок землетрусу.

Землетрус магнітудою 7,8 стався на світанку 6 лютого. Ердоган оцінив його як найбільше стихійне лихо в країні з 1939 року, коли також стався сильний землетрус. Вдень 6 лютого був ще один підземний поштовх магнітудою 7,7 приблизно в тому ж районі. Підземні поштовхи було зафіксовано і в сусідніх країнах.

Вранці 7 лютого у центральній частині Туреччини було зафіксовано вже третій за останню добу землетрус магнітудою 5,3.

Кількість загиблих у Туреччині та сусідній Сирії перевищила 5 тисяч людей.

Previous post “Заради хайпу та медійності”: Марк Савчук про причини скандалу навколо міністра оборони Резнікова – новини на УНН
Next post заступник командира батальйону “Свобода” – про ситуацію у місті — Ексклюзив ТСН — tsn.ua