Ердоган прибув у зону землетрусу. Число жертв у Туреччині і Сирії перевищило 11 тисяч

Кількість загиблих внаслідок потужного землетрусу, що стався 6 лютого в Туреччині і Сирії, перевищила 11 тисяч.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, який прибув до регіону Кахраманмараш, постраждалого від землетрусу, повідомив, що кількість загиблих у його країні зросла до 8574, ще майже 50 тисяч людей зазнали поранення.

У Сирії повідомили про загибель щонайменше 2662 людей.

Ердоган також визнав деякі проблеми з першою реакцією Туреччини на землетрус, але додав, що зараз ситуація під контролем.

Рятувальні операції тривають на тлі холоду і повторних поштовхів.

Десятки країн світу надають екстрену гуманітарну допомогу, включно з пошуковими групами і засобами допомоги. Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що команди з 35 країн уже працюють на місці.

Європейський союз надав понад 1200 рятувальників, у тому числі дві медичні групи і понад 70 собак-рятувальників. 7 лютого Україна направила в Туреччину рятувальну групу з 87 осіб.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) попередила, що від стихії можуть постраждати до 23 мільйонів людей, а Сирійський Червоний Півмісяць закликав міжнародне співтовариство скасувати санкції, запроваджені проти уряду авторитарного президента Сирії Башара аль-Асада, щоб сприяти наданню допомоги.

Землетрус магнітудою 7,8 став найпотужнішим у Туреччині з 1939 року, коли в провінції Ерзінджан загинули 33 тисячі людей. Понад 17 тисяч людей загинули під час землетрусу 1999 року в цьому районі, який є однією з найбільш активних сейсмічних зон у світі.

Previous post «Енергоатом» розповів, чи українські АЕС готові до землетрусів
Next post Меми про Бена Аффлек і його вираз обличчя на Гремі, з Дженніфер Лопес та Дженніфер Гранер: фото