Війська РФ на окупованій Херсонщині обшукують і грабують місцевих жителів – Генштаб

Російські війська продовжують зосереджувати основні зусилля на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках на Донбасі, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України увечері 8 лютого.

Командування зафіксувало ракетний удар по Слов’янську, а також 37 авіаційних ударів по Україні загалом і понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

За зведенням, на півночі ситуація не змінювалася, втім, населені пункти Сумської та Харківської областей зазнали обстрілів.

Читайте також: «Не хочуть вмирати за Росію». РФ мобілізує жителів окупованої частини півдня?

Генштаб повідомляє про фільтраційні заходи російських військ серед мирних жителів у окупованому Новотроїцькому на Херсонщині. Передусім це стосується українських державних службовців, які відмовляються співпрацювати з російською окупаційною адміністрацією. Також фільтраційними заходами погрожують місцевим, які до березня не отримають незаконні паспорти.

«В населених пунктах Громівка, Чаплинка, Мала Кардашинка, Зелене, Чулаківка та Нововолодимирівка Херсонської області, російські окупаційні війська проводять щоденні обшуки, безчинства та грабежі місцевих жителів. Викрадають побутову техніку, телефони та усі цінні речі», – йдеться у повідомленні.

Командування також звітує, поміж іншого, про 21 удар Сил оборони по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів.

Previous post “Ми всі так хвилювалися”. Відомі деякі деталі зустрічі Зеленського з королем Чарльзом – новини України, Політика
Next post Десять найбільш смертоносних землетрусів 21 століття – новини на УНН