Звільнення Криму – Жданов прокоментував заяву генерала Годжеса щодо контрнаступу ЗСУ — tsn.ua

Напередодні генерал США назвав умови звільнення Криму.

За наявності ракет далекого радіуса дії Україна може звільнити Крим до кінця літа, а Донбас — наступного року чи навіть раніше. Про це в коментарі “Укрінформу” сказав  екскомандувач військ США в Європі генерал Бен Годжес.

В інтерв’ю ТСН.ua військовий експерт Олег Жданов зазначив, що в Україні про це казали раніше за Бена Годжеса.

“Дійсно, Крим набагато легше звільнити, ніж Донбас. Тому що Крим — це півострів. Все залежатиме від наявності озброєння з дальністю застосування від 150 до 300 км”, — зазначив експерт.

Якщо Україна повертає Крим у статус півострова, а саме перебиває кримський міст як артерію постачання військового забезпечення РФ, далі за наявності таких ракет ЗСУ повторюють херсонську операцію.

“Ми планомірно починаємо виносити всі військові об’єкти і будемо бити до тих пір, доки не піднімуть білий прапор. А коли вони це зроблять, ми спокійно заходимо в Крим”, — додав Жданов.

З Донбасом, за його словами, буде набагато складніше, тому причиною — прямий кордон з РФ.

“Навіть, якщо ми рознесемо залізницю, що для них найголовніше, основні автомобільні шляхи, залишаються до ґрунтових доріг. На Іловайськ росіяни йшли колонами по ґрунтових дорогах і формували кільце навколо наших військ. Там може зіграти ключову роль саме ситуація, яка була в Харківській області. Повторимо ми її чи ні — важко спрогнозувати. Але ми будемо намагатися. Я маю на увазі каскадний обвал фронту”, — повідомив Жданов.

За його словами, якщо є прориви оборони і хоча б якась частина військ буде повернута у хаос і паніку та побіжить з позицій, це може викликати масове бігство і покидання позицій та техніки.

“Тоді ми виходимо на кордон. Як тільки ми це робимо, нам одразу треба запрошувати офіційно іноземних спостерігачів і ставити біля кожного прикордонного стовпчика офіцера ОБСЄ”, — додав він.

Нагадаємо, генерал США Бен Годжес напередодні показав план і карту звільнення Криму. Він заявив про необхідність надавання Україні всього необхідного озброєння для того, щоб звільнити захоплений Крим.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Previous post Як Grain from Ukraine впливає на продовольчу безпеку світу та підтримує економіку України
Next post Мішина із сережками в носі показала портретні знімки, на яких не видно одягу та білизни