Вчені виявили у космосі бінарну систему з двома планетами

Планети обертаються навколо обох зірок системи

Вчені давно припускали, що в космосі поряд із системами з однією зіркою (як наша Сонячна) існують бінарні системи, що складаються із двох зірок. Більше того: передбачалося, що в однієї із зірок у бінарній системі можуть бути планети.

Також вчені виділяють так звані “циркумбінарні системи” – у них планета обертається вже одразу навколо двох зірок. Такі системи отримали ще одну назву — “Татуїн”, на честь рідної планети Люка Скайуокера, пише ZMEScience.

І ось нещодавно група астрономів з Університету Огайо оголосила про відкриття нового, набагато більшого світу у вже відомій системі Татуїну. У ньому довкола двох зірок обертаються дві планети, повідомляє Forbes.

Цей світ отримав назву BEBOP-1c і має орбітальний період 215 днів і масу, що у 65 разів перевищує масу Землі, або приблизно в п’ять разів менше за масу Юпітера.

З дванадцяти систем Татуїну, відомих на сьогоднішній день, це лише друга, в якій перебуває більше однієї планети. Це також перший випадок, коли за допомогою цього методу було виявлено циркумбінарну планету.

Надалі вчені мають намір продовжити вивчати системи Татуїну, оскільки не виключено, що в одній з них можуть бути екзопланети, придатні для колонізації землянами в майбутньому.

Нагадаємо, що передбачуване освоєння інших планет становить неабияку небезпеку для життя астронавтів.

Previous post Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто долучився до Петербурзького міжнародного економічного форуму
Next post США платять “Росатому” мільярди за збагачений уран