Карлів університет відкриває магістратуру російською мовою

Карлів університет у Чехії акредитував магістерську програму імені Бориса Нємцова “Російські дослідження”. Про це повідомив Фонд Бориса Нємцова.

Програма націлена на всебічне вивчення Росії та колишніх радянських республік. Студенти вивчатимуть їхні політичні режими, роль церкви, зовнішню політику, економічний стан, стан суспільства та ЗМІ.

Навчання вестиметься російською мовою, окремі предмети – англійською. Програма розрахована на два роки. Вартість навчання – близько 4,7 тисяч євро на рік, Фонд готовий надати стипендії декільком вступникам. Заявки можна подавати із початку липня.

За словами голови Фонду Жанни Немцової, програму створили у відповідь на руйнування гуманітарної освіти в Росії та зростаючого запиту на вивчення регіону в умовах російської військової агресії проти України.

  • Після початку війни російська влада посилила своє вторгнення до системи освіти: з вишів було звільнено десятки викладачів з опозиційними поглядами, установи регулярно відраховують студентів за антивоєнні виступи.
  • Крім того, після початку війни на журфаку МДУ відмовилися від модуля “Політична журналістика”, ВШЕ прибрала академічний трек “Права людини та демократичне управління”, СПбДУ закрив факультет вільних наук та мистецтв, а РАНХіГС виключила програму Liberal Arts.
  • Колишні викладачі останньої відкривають трирічний бакалаврат Liberal Arts & Sciences в Чорногорії – чорногорською, російською та англійською мовами.
Previous post Пенсії в Україні для педагогів – які виплати можуть отримати літні люди після вчителювання
Next post Росія завершує формування резервної армії – Шойгу