У районі пошуків субмарини “Титан” знайшли уламки

У районі пошуків зниклого в Північній Атлантиці неподалік місця затоплення “Титаніка” міні-субмарини “Титан” у четвер були виявлені уламки, повідомила Берегова охорона США.

Як повідомляє Бі-бі-сі, серед уламків, ймовірно, знайдено кілька частин батискафу. Це посадкова рама, задній критий та ілюмінатор. Про це повідомив експерт Девід Мірнс.

Офіційно належність уламків апарату “Титан” поки що не підтверджено.

Уламки, як пише Бі-бі-сі, було виявлено пошуковим підводним апаратом “Одіссеус”.

Вдень за московським часом у четвер, за попередніми оцінками, на борту батискафа, зв’язок з яким зник кілька днів тому, мав закінчитися кисень. Пошуки, проте, тривають, оскільки кисню теоретично міг би вистачити більший час, ніж передбачається.

У пошуках беруть участь американські та канадські військові літаки, кораблі берегової охорони та підводні роботи. Пошуки зосередилися тому місці, де раніше були засічені підводні шуми. Глибина у районі пошуків складає до 4 кілометрів.

Зв’язок з “Титаном” зник у неділю невдовзі після того, як він почав спускатися до уламків трансатлантичного лайнера “Титанік”, що затонув у 1912 році. На борту батискафу були п’ятеро людей: у тому числі британський бізнесмен Хеміш Хардінг, бізнесмен з Пакистану Шахзада Давуд та його син Сулеман, засновник OceanGate Expeditions Стоктон Раш та французький пілот-підводник Поль-Анрі Нарголе.

  • “Титанік” – найбільший і найрозкішніший пасажирський корабель свого часу – зазнав катастрофи при рейсі з Саутгемптона до Нью-Йорка в 1912 році, зіткнувшись з айсбергом. На борту “Титаніка” перебували 2200 пасажирів та членів екіпажу. Понад 1500 із них загинули. Уламки судна було виявлено у 1985 році. З того часу вони активно досліджуються, а також залучають туристів.
Previous post ДТЕК Ахметова планує побудувати в Київській області першу в Україні інфраструктуру “розумних” електромереж Smart Grid
Next post Колаборанти й окупанти «вже знайшли шляхи відходу» з Криму – представництво президента на півострові