Магнітна буря 23 червня – астросиноптики попереджають про удар з космосу

Пояснюємо, що буде з геомагнітним полем Землі найближчими днями

Астросиноптики попереджали землян про можливий удар з космосу, який був спричинений викидом корональної маси (СМЕ) з сонячної плями AR3341 20 червня. Але тепер фахівці впевнені, що спалах на світилі точно не омине Землю.

За даними сайту Spaceweather, працівники Національного управління океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) впевнені, що є ймовірність незначних геомагнітних бур 5 балів потужності ввечері 23 червня.

Водночас, на сайті Мeteofor повідомляється, що магнітне поле Землі протягом 23-25 червня буде в стані спокою. Єдине, що його може турбувати — бурі 2-4 балів потужності.

Тим часом сонячна лабораторія Tesis.xras нагадує про магнітні бурі у червні та липні.

Астросиноптики впевнені, що земляни можуть відпочивати до кінця першого місяця. Протягом червня очікуються лише магнітні бурі 4 балів потужності. Такими датами є: 27 та 28 червня.

А от липень принесе з собою головні болі.

У першій декаді місяця прогнозуються магнітні бурі 1 та 8 липня.

У другій декаді літнього місяця передбачається магнітна буря: почнеться 12 липня (слабка), а наступного дня її потужність збільшиться до середньої. Однак після дводенного шторму на Землі запанує геомагнітна тиша.

Наприкінці другої половини місяця передбачається чотириденні магнітні бурі 4-бальної потужності, зокрема 16, 17, 18 та 19 липня.

Нагадаємо, раніше “Телеграф” писав про максимальний перепад космічної радіації на Сонці. Це явище стане причиною нових магнітних бур на Землі.

Previous post Прем’єр Індії в Конгресі США не засудив РФ за агресію, але заявив, що це не епоха війни – новини України, Політика
Next post Війська РФ зосереджені на недопущенні просування ЗСУ на Оріхівському напрямку, стягнули резерви – Генштаб