Запуск ракети Starship на орбіту – шанси на успіх зросли до 60 відсотків – Ілон Маск

Можливість успішного запуску космічного корабля – на рівні 60 відсотків

Новоспечений учасник “боїв без правил”, генеральний директор SpaceX Ілон Маск заявив, що його корпорація серйозно модифікувала корабель Starship після того, як він не зміг вийти на орбіту у квітні. Загалом у конструкцію внесли понад тисячу змін.

Про це бізнесмен сказав у інтерв’ю Bloomberg.

За словами Маска, компанія змінила те, як апарат працює на шляху до орбіти, і тепер він має набагато більше шансів досягти успіху при наступному запуску.

Зокрема, SpaceX внесла “свого роду останню радикальну зміну” в те, як надважкий прискорювач відокремлюється від космічного корабля в середині польоту. При цьому Маск пояснив, що інженери компанії вирішили впровадити гарячу постановку — процес, при якому двигуни корабля Starship запалюються, коли прискорювач Super Heavy все ще не відокремлений.

“Я думаю, що ймовірність того, що наступний запуск спрацює — і корабель потрапить на орбіту — набагато вища, ніж у попередньому випадку”— сказав Маск.

Він оцінює можливість успіху у 60%. На думку Маска, все залежить від того, наскільки добре “ми впораємося з відділенням ступенів ракети”.

Також гендиректор SpaceX попередньо оцінив інвестиції у проект Starship цього року у $3 млрд.

Нагадаємо, що 20 квітня поточного року SpaceX спробувала тестовий запуск Starship. Під час польоту ракета успішно залишила стартовий майданчик, але її двигуни кілька разів відмовляли під час підйому на орбіту. В результаті відділення Starship від Super Heavy так і не сталося. SpaceX була змушена активувати систему припинення польоту, яка підірвала ракету. Пізніше деякі експерти висловлювали припущення, що SpaceX може здійснити ще одну спробу запуску Starship наприкінці червня.

Previous post Росія використовує українських полонених в Угорщині для вирішення своїх завдань – ГУР
Next post Збройний заколот у росії — що кажуть в Україні та світі