Ресомація у Великій Британії – кремацію хочуть замінити розчиненням тіл у лужному розчині

Такий спосіб поховання набирає популярності у кількох країнах

Відома британська компанія з надання ритуальних послуг Co-op Funeralcare вже цього року має намір замінити кремацію на екологічніше поховання — ресомацію. Людину розчинятимуть, а останки подрібнюватимуть і передаватимуть родичам.

Про це повідомляє видання Sky News. Дослідження показують, що ресомація є стійкішим варіантом, оскільки вона не виділяє токсичних газів, забруднювачів повітря або забруднюючих рідин.

Ресомацію ще називають водною кремацією чи лужним гідролізом. Тіло померлого кладуть у біорозкладний пакет і поміщають у контейнер з водою під тиском та невеликою кількістю гідроксиду калію (луги). У такому середовищі тіло і клітини перетворюються на водний розчин за чотири години. М’які кістки залишаються, їх сушать, подрібнюють і передають родичам покійного в урні.

Замінити кремацію вирішили через те, що вона викидає у повітря великий обсяг вуглекислого газу та потенційно токсичних газів. Поховання також є неекологічним способом, оскільки є ризик забруднення ґрунтових вод.

Керівництво ритуальної компанії має намір і надалі співпрацювати з вченими, щоб детальніше вивчити метод ресомації у рамках пілотного проекту. Експериментальні регіони визначать вже у 2023 році, а у разі успіху розширять доступ для всіх клієнтів Co-op Funeralcare.

На сьогоднішній день практика ресомації стає все більш популярною у США, Канаді та Південній Африці, але поховання чи газова кремація залишаються двома варіантами для британських сімей. На даному етапі у Великій Британії ресомація не є законною.

Раніше “Телеграф” розповідав про те, скільки астронавтів загинули під час польотів у космос. Смерті траплялися як на орбіті, і після повернення на Землю.

Previous post Кулеба впевнений, що Росія вже переписує та вигадує новий план щодо Запорізької АЕС – новини України, Політика
Next post Одинадцять українських вишів увійшли в престижний список