Як продовжити термін служби батареї телефону – що потрібно і не можна робити

Прості правила допоможуть продовжити термін служби акумулятора

Існує спосіб зарядити телефон набагато швидше, а також прості правила, які допоможуть продовжити життя батареї смартфона.

Про це розповів портал itechua.

Вимкнення непотрібних функцій

Щоб зберегти заряд і зменшити навантаження на акумулятор, краще вимикати функції телефону, які не використовуються. Йдеться про Bluetooth, GPS та Wi-Fi — їх варто включати за потребою.

Температура батареї

У жодному разі не можна давати батареї перегріватись — потрібно стежити, щоб її температура під час заряджання не підвищувалася. Перегрівання швидко призводить до непридатності акумулятора і негативно позначається на роботі телефону.

Правильний час заряджання

Тут два основні правила — не можна ставити телефон на зарядку на всю ніч — це швидко зношує батарею. Крім того, фахівці не радять заряджати смартфон до 100%, краще зупиняти процес, коли рівень заряду досягає 80% — 90% заряду. Це більш щадний режим акумулятора.

Небезпека заряджання телефону в грозу

Заряджати телефон у грозу небезпечно — батарея може бути пошкоджена або навіть зіпсована через можливі стрибки напруги в мережі.

Режим економії

Більшість сучасних смартфонів мають режим економії заряду, не варто ним нехтувати. Він не лише збільшить проміжок між зарядками пристрою, а й продовжить термін служби батареї.

Раніше “Телеграф” розповідав, чи правда, що перериваючи процес зарядки телефону, ви “вбиваєте” батарею.

Previous post На Львівщині завершилася відбудова автомобільного мосту, який сполучає область із Волинню
Next post У ГУР назвали два завдання “вагнерівців” у Білорусі