Безпілотний літальний апарат Zephyr побив черговий рекорд

Безпілотний літальний апарат Zephyr побив черговий рекорд

Фото: Airbus Zephyr S

space.com

Літальний апарат можна використовувати для захисту на морі та спостережень за кордоном, а також для ретрансляції зв’язку.


 


Безпілотник на сонячних батареях Airbus Zephyr S пробув у повітрі над пустелею Соноран 42 дні, побивши власний рекорд. Про це повідомляє Space.com.


 


Зазначається, що він злетів із полігону армії США в Юмі 15 червня 2022 року і з того часу здійснював польоти над ним та Національним заповідником дикої природи Кофа. Попередній рекорд Zephyr встановив у серпні 2018 року, пробувши у повітрі 25 днів та 23 години.


 


Згідно з заявою армії США, в ході останнього польоту БПЛА досяг ряду додаткових віх, включаючи перший політ над водою, політ у міжнародному повітряному просторі, найтриваліший безперервний політ.


 


Zephyr має тонкий фюзеляж і крила з розмахом 25 метрів. Незважаючи на великі розміри, безпілотник виготовлений із легкого композиту із вуглецевого волокна, що дозволило знизити його загальну вагу всього до 75 кілограмів.


 


Zephyr також може перевозити корисне навантаження до 22,5 кг. Літак працює на висоті близько 21 340 метрів.


 


 


 

Previous post Чи може Київ розпочати наступ для повернення півдня України? Пояснює ексспівробітник Пентагону
Next post “Vartis вірить в ЗСУ, тому відновлює свою діяльність у прифронтових містах та допомагає піднімати економіку України”, – Сергій Коваленко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *