YouTube видалив понад 70 тисяч відеороликів та 9 тисяч каналів, пов'язаних із війною в Україні


Більшість видалених роликів – кремлівська пропаганда

YouTube видалив понад 70 тисяч відеороликів та 9 тисяч каналів, пов’язаних із війною в Україні. Як повідомляє The Guardian із посиланням на директора з продуктів YouTube Ніла Мохана, були видалені ті відео, які порушують правила щодо контенту. Зокрема, ролики, в яких війна росії проти України називалася “визвольною місією”.

Платформа надзвичайно популярна на росії, де, на відміну від деяких своїх аналогів (зокрема, Facebook і Instagram), її не закрили, попри розміщення контенту від опозиціонерів, таких як Олексій Навальний. YouTube також зміг працювати на росії, попри боротьбу з прокремлівським контентом, який порушує правила, включаючи політику щодо основних насильницьких подій, яка забороняє заперечувати або виправдовувати вторгнення.

Відеохостинг має приблизно 90 мільйонів користувачів на росії.

З початку повномасштабного вторгнення у ​​лютому YouTube відключив ряд каналів, зокрема канал прокремлівського пропагандиста Володимира Соловйова. На каналах, пов’язаних із міністерствами оборони та закордонних справ росії, в останні місяці також було тимчасово припинено завантаження відео за опис війни як “визвольної місії”.

Мохан пояснив, що компанія має політику щодо великих насильницьких подій – наприклад, це стосується заперечення Голокосту.

“Звичайно, те, що відбувається в Україні, – це велика насильницька подія. Тому ми використали цю політику, щоб вжити безпрецедентних заходів”, – сказав він.

Він зазначив, що контент новин YouTube про війну набрав понад 40 мільйонів переглядів тільки в Україні.

За словами Мохана, більша частина з видаленого контенту є наративами кремля щодо вторгнення.

“Перший і, ймовірно, найголовніший обов’язок – зробити так, щоб люди, які шукають інформацію про цю подію, могли отримати точну, якісну та достовірну інформацію на YouTube… Перегляди авторитетних каналів на нашій платформі значно зросли, звичайно, в Україні та в країнах, що оточують Україну, Польщі, а також на самій росії”, – додав представник компанії.

Нагадаємо, у квітні на росії заявили про наміри закрити YouTube через блокування каналу держдуми. Але платформу тоді так і не заборонили.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Друзі! Ми сьогодні боремося за нашу свободу, незалежність, за право бути вільною людиною на своїй землі.

Нас захищають справжні Супергерої: ЗСУ, Нацгвардія, Тероборона, МВС, усі небайдужі Громадяни, які об’єдналися заради захисту Батьківщини.

Ми маємо безпрецедентну підтримку міжнародних партнерів. Увесь світ підтримує Україну.

Зберігаємо спокій, підтримуємо одне одного, читаємо тільки перевірені новини та допомагаємо армії.

ЄДИНІ ОФІЦІЙНІ РЕКВІЗИТИ НБУ ДЛЯ ЗБОРУ КОШТІВ НА ПОТРЕБИ АРМІЇ: https://bank.gov.ua/ua/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

ПЕРЕРАХУЙТЕ “КОВІДНІ” ГРОШІ З Є-ПІДТРИМКИ НА АРМІЮ: https://www.portmone.com.ua/r3/uk/terminal/index/index/id/118103/

ВІДПРАВТЕ ДРУЗЯМ ЗА КОРДОН ПОСИЛАННЯ АНГЛІЙСЬКОЮ МОВОЮ: https://bank.gov.ua/en/news/all/natsionalniy-bank-vidkriv-spetsrahunok-dlya-zboru-koshtiv-na-potrebi-armiyi

Разом до перемоги над російськими окупантами!

Слава Україні! Героям слава!

Previous post Росія хоче до середини серпня сформувати ще одне ударне угруповання
Next post Безробіття в Україні досягло рекордних масштабів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *