Як покращити роботу смартфона – для чого функція Анімація та як її відключити

Вона знаходиться в області параметрів розробника

Часто користувачі Android-смартфонів стикаються з тим, що їхні гаджети починають працювати повільніше. Насамперед, люди вдаються до скидання до заводських налаштувань.

Однак, для прискорення роботи смартфона є й інші методи. Про це пише Gizchina.

Наголошується, що існує одна функція, яку потрібно відключити, і тоді гаджет “літатиме”, як новий.

Йдеться про “Анімацію” операційної системи. Вона відіграє вирішальну роль у створенні роботи смартфона та забезпечує візуальні підказки, які посилюють відчуття плавності та інтерактивності.

“Запуск програм, переходи між екранами і навіть прості дії, такі як відкриття меню, супроводжуються анімацією. Однак для старих пристроїв з менш надійними апаратними конфігураціями анімація впливає на зниження продуктивності. Низька обчислювальна потужність або обмежена оперативна пам’ять можуть важко забезпечити плавну візуалізацію, що призводить до помітних затримок. Вимкнення анімації — вирішення проблеми повільної роботи смартфона”, — пише видання.

Щоб вимкнути функцію “Анімація”, потрібно перейти в режим розробника, адже її не знайти в стандартному меню налаштувань Android.

Функція знаходиться в області параметрів розробника. Це прихований розділ.

“Ось загальні вказівки: відкрийте “Налаштування” на вашому пристрої Android, знайдіть розділ “Про телефон” або “Про пристрій” — у цьому розділі знайдіть опцію з написом “Номер складання”. Швидко торкніться опції “Номер складання” 7 разів поспіль. З метою безпеки вам може бути запропоновано ввести PIN-код або пароль екрана блокування вашого пристрою”— йдеться в повідомленні.

Потім з’явиться повідомлення, яке підтверджує цю зміну. Після цього потрібно знайти елементи управління анімацією. Для цього потрібно відкрити програму “Налаштування” ще раз, прокрутити вниз, знайти розділ “Параметри розробника”, а в ньому — розділ “Анімація”, де вказано три ключові параметри, які керують анімацією, що використовується пристроєм Android:

  • масштаб анімації вікна: контролює швидкість анімації, пов’язану з відкриттям, закриттям та зміною розміру вікон та екранів програм;
  • масштаб анімації переходу: визначає швидкість анімації переходів між екранами та меню у додатку;
  • шкала тривалості анімації: регулює загальну тривалість усіх анімацій на пристрої.

Щоб повністю відключити анімацію, потрібно натиснути на кожну з цих опцій і вибрати варіант “Анімація вимкнена”.

Раніше “Телеграф” повідомляв про те, які програми загрожують персональним даним, які ви зберігаєте на своєму телефоні. Фахівці радять видалити їх.

Previous post Відмовили гальма на МКПП та АКПП – як діяти у будь-якій ситуації
Next post у КМДА пояснили, чому залишать перейменовану «Арку дружби народів»