Вчені назвали нову причину раку молочної залози

Вчені назвали нову причину раку молочної залози

Фото: pixabay.com

Малорухливий спосіб життя може викликати онкологію молочної залози

У людей, які ведуть малорухливий спосіб життя, більше шансів захворіти на цей вид онкології.


Нове дослідження, опубліковане в Британському журналі спортивної медицини, виявило, що більш високий рівень фізичної активності та проведення менше часу у сидячому положенні можуть знизити ризик раку молочної залози. Про це пише Sky News.


Вчені припускають, що зараз існує чіткий причинно-наслідковий зв’язок між фізичними вправами та зниженням ризику раку молочної залози.


Використовуючи в дослідженні метод генетичного прогнозування під назвою Менделівська рандомізація, команда, що включає експертів з університету Брістоль, заявила, що фізичні вправи знижують ризик розвитку цього виду раку.


Для нового дослідження експерти включили дані 130 957 жінок європейського походження, з яких 69 838 мали пухлини, які почали поширюватися; 6 667 осіб з пухлинами, у яких цього ще не було, і групу порівняння з 54 452 жінок без раку молочної залози.


“Результати показали, що загальна активність була пов’язана зі зменшенням ризику раку молочної залози приблизно на 40%, тоді як активна активність (три або більше днів на тиждень) була пов’язана з аналогічним зниженням ризику раку молочної залози в пре-або перименопаузі. Більш широке впровадження активного способу життя може знизити тягар найпоширенішого раку у жінок”, – зазначили вчені.


Нагадаємо, раніше дослідники заявили, що в порівнянні з тими, хто не п’є чай, у людей, які випивають дві або більше чашок даного напою на день, ризик смертності на 9-13% нижчий.


Вчені назвали поширену причину деменції



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet


 

Previous post «На межі катастрофи». Як в Енергодарі виживають без світла та води?
Next post СБУ затримала рецидивіста на Херсонщині

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *