Студент з України став кращим у світі за версією Global Student Prize

Студент з України став кращим у світі за версією Global Student Prize

Фото: Кадр из видео

Ігор Клименко

Премія у розмірі 100 000 доларів присуджується одному впливовому і видатному учню.


 

Ігор Клименко, студент із України, чиєю улюбленою темою є підвищення поінформованості про глобальну проблему наземних мін і її вирішення, став лауреатом Глобальної студентської премії Chegg.org 2022 року. Він розробив квадрокоптерний детектор мін, сказано на сайті премії.


 


Клименко вивчає фізико-математичні науки у Київському політехнічному інституті. Коли почалася війна в Україні, він зрозумів, що хоче допомогти своїй країні. Хлопець вирішив використати свою обізнаніть задля розробки роботів для розмінування. Останні 2 роки Клименко активно працює над власною розробкою Quadcopter Mines Detector, яку успішно презентував на численних конкурсах і виставках. Зокрема, він став фіналістом X Фестивалю інноваційних проектів Sikorsky Challenge 2021: Україна та світ.


 


Крім того, Ігор отримав золоту медаль у категорії юніорів на 21-й технологічній виставці Малайзії (MTE 2022). Ця нагорода була особливо важливою для нього, бо дозволила успішно представити світу власні дослідження.


 


“Ігор розробив два робочі прототипи свого пристрою і зараз працює з інвесторами й різними організаціями над їхньою швидкою практичною реалізацією, щоб допомогти зменшити кількість жертв вибухових пристроїв і почати відновлення України. Він отримав два офіційні патенти України на свій пристрій та співпрацює із засобами масової інформації, щоб підвищити обізнаність багатьох військових і цивільних осіб, які прагнуть негайно використати його розробку. Зараз Ігор бере участь у бізнес-інкубаторі UF Startup School Beginner 2022 і найближчим часом планує підписати угоду про співпрацю з цією організацією”, – сказано у повідомленні.


 


Студент займається волонтерством, він доставляє продовольство військовим та нужденним українцям з огляду на російську війну.


 


“Ігор має план, як можна зробити доступним розроблений пристрій та запустити серійне виробництво, тому, якщо він виграє Глобальну студентську премію, він планує використати кошти, щоб залучити більше компаній та організацій, які інвестуватимуть у готовий продукт, і запустити його якнайшвидше”, – йдеться у повідомленні.


 



 


 


 


 

Previous post Італійські ультраправі запевняють Київ у підтримці в разі перемоги на виборах
Next post Почалося стрімке падіння на фондових біржах РФ – ЗМІ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *