Замок короля Артура на межі руйнування

Замок короля Артура на межі руйнування

Фото: wikipedia.org

Замок Тінтагель

Протягом усієї своєї історії фортеця руйнувалася, проте зараз ситуація стала критичною.


 

У Великобританії побоюються, що можуть втратити легендарну пам’ятку – замок Тінтагель, де, як свідчить легенда, був зачатий король Артур. Про це повідомляє Daily Mail.


 


Фортеця розташована у графстві Корнуолл на березі моря, рівень якого стрімко піднімається та розмиває берегову лінію. Це може призвести до того, що мальовничі руїни можуть завалитися в море.


 


Організація English Heritage закликала владу зібрати кошти на укріплення берега та збереження замку.


 


“Ерозія вздовж берегової лінії Англії не є чимось новим, але темпи втрати земель, які ми спостерігаємо за останні кілька років, викликають тривогу, і деякі сценарії вказують на те, що до кінця року рівень моря може піднятися вже на метр”, – сказано у повідомленні.


 


Згідно з переказами, у цьому замку був зачатий король Артур. Коли король Британії Утер Пендрагон збожеволів від пристрасті до Ігерни, дружини одного з його баронів Горлуа Корнуолла, Горлуа сховав дружину в замку Тінтагель. Оскільки Утер не міг потрапити в неприступний замок, який з усіх боків оточувало море, чарівник Мерлін перетворив його на Горлуа. Через 9 місяців після зустрічі закоханих Ігерна народила Артура, майбутнього героя та короля, який дістав свій меч із каменю.


 


Зазначимо, що Тінтагель було відбудовано у 1230-х роках Річардом, графом Корнуолла. Протягом усієї своєї історії він руйнувався, але зараз ситуація стала критичною.


 

Нагадаємо, що торік у Данії спорудили замок з піску. Він став найвищим у світі серед собі подібних та побив попередній рекорд.


 


 


 

Previous post Путінська мобілізація може стати кінцем його режиму?
Next post У Києві викрили банду, яка ошукувала іноземців – фото

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *