Вчені з’ясували, як будувалися піраміди Палау

Вчені з ясували, як будувалися піраміди Палау

Фото: twitter.com/nevadaknight67

Краєвид “зелених пірамід Палау”

Монументальні об’єкти такого рівня складності могли звести тільки у високо організованому суспільстві, наголосили археологи.


 

Команда вчених з Інституту дослідження екосистем Кільського університету у співпраці з Німецьким археологічним інститутом з’ясувала, як було збудовано давні “зелені піраміди” на території острівної держави Палау в Океанії. Про це повідомляє видання Heritage Daily і посилається на статтю у журналі Informationsdienst Wissenschaft.


 


Монументальні будівлі на островах Палау датуються V століттям до нашої ери. Місцеві легенди свідчать, що величезна змія обвила пагорби на острові і своїм тілом створила великі тераси, які знають як “піраміди Палау”.


 


За допомогою геоархеологічних методів вчені встановили, що давні будівельники використовували вивітрену вулканічну породу із вкрапленнями великої кількості кераміки, щоб сформувати основу для пагорбів, якщо підняти шари родючого ґрунту нагору для подальшого землеробства.


 


“Протягом багатьох поколінь і з майже неймовірним обсягом роботи люди, які це будували, мусили перемістити мільйони тонн ґрунту. Досягнення, якого можна досягти тільки в добре організованому суспільстві”, – заявила керівник розкопок доктор Аннете Кюлем.


 


Крім того, дослідники з’ясували, що не всі земляні вали використовували для землеробства. На вершинах деяких із них було виявлено поховання.


 



 


 


 


 

Previous post Нутриціолог назвала простий засіб для зміцнення імунітету
Next post Жанна Агузарова “запалила” на концерті у міні-шортах

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *