Скарби Золотої лихоманки виставили на аукціон

Скарби Золотої лихоманки виставили на аукціон

Фото: phys.org

Затонулий корабель

Вчені вважають, що предмети можуть дати нове уявлення про повсякденне життя тодішніх людей.


 

Сотні артефактів часів Золотої лихоманки, які були поховані в уламках корабля Центральної Америки, будуть виставлені на аукціон. Про це пише Phys.org.


 


Як відомо, корабель затонув після потрапляння в ураган у вересні 1857 року. Це стало однією із найстрашніших морських катастроф в історії США.


 


Пароплав ще називали Корабель золота. По дорозі з Панами до Нью-Йорка на ньому загинули близько 425 людей, 153 людини вдалося врятувати. Таким чином, більше століття багато їхніх речей досі запечатані і заховані на глибині близько 2,2 тис. метрів під водами Атлантичного океану.


 


Тепер кілька безцінних раритетів чекають на свого нового власника. На публічному продажу за них планується отримати близько мільйона доларів. Аукціон відбудеться у Ріно.


 


Серед лотів – кришка від найстарішого відомого ящика зі скарбами Веллс Фарго і грубі робочі штани шахтаря часів Золотої лихоманки, кишеньковий пістолет кольт 1849 року і паперові гроші 1850-х років, ілюстроване видання роману 1849 року Граф Монте-Крісто, а також дагеротипний знімок на металевій пластині невідомої жінки. Її згодом назвали Мона Ліза із глибин.


 


На аукціон також потраплять золоті самородки, пасажирські квитки, кишеньковий годинник, брошки, сорочки Brooks Brothers, пояс цнотливості і навіть ящик пивних пляшок, повних пива.


 


Зазначимо, що перші знайдені золоті монети та зливки у 1980 році були продані у 2000 році. 2017-го на продаж надійшло ще більше предметів, виявлених пізніше.


 


 

Нагадаємо, раніше на американській платформі Julien’s Auctions у рамках масштабного аукціону з молотка пішла синьо-жовта електрогітара Gibson, на якій грав легендарний британський музикант, один із засновників гурту The Beatles Пол Маккартні.


 


 


 

Previous post На Київщині працює ППО. Повідомляють про підвищену небезпеку ракетної атаки РФ
Next post Путін штовхає Росію на слизький шлях – Шольц

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *