Стало відомо, за скільки часу розкладається тіло людини

Стало відомо, за скільки часу розкладається тіло людини

Фото: pixabay.com

Стало відомо, за скільки часу розкладається тіло людини

На процес і тривалість розкладання впливають як температура навколишнього середовища, так і ґрунт, у який поховано тіло, а також матеріал для труни.


 

Тіло людини починає розкладатися відразу після смерті. Це тому, що відмирають клітини і розмножуються бактерії. Про те, скільки часу потрібно для того, щоб людське тіло повністю розклалося, пише Live Science.


 


“Насичена киснем кров перестає текти, і це призводить до поступового відмирання клітин організму. У цей же час у черевній порожнині мерця починається бурхливе розмноження бактерій, через це виділяються гази, відбувається здуття черевної порожнини, і з’являється неприємний запах. Якщо тіло переобуває у дуже теплому приміщенні, то процес розкладання пришвидшується, тому мертві тіла поміщають у спеціальні холодильники у морзі. Там вони зберігаються до моменту похорону”, – зазначили вчені.


 


Зазначається, що на процес і тривалість розкладання впливають як температура навколишнього середовища, так і ґрунт, у який поховано тіло, а також матеріал для труни.


 


“Якщо тіло було поховано у звичайній труні, то перетворення трупа на скелет починається протягом року після похорону. Для того, щоб тіло повністю розклалося, тобто зникли всі м’які тканини, має пройти приблизно 10 років”, – кажуть вчені.


 


Також якщо ґрунт має високу кислотність, то труна затрухлявіє швидше, а значить мікроби й комахи зроблять процес розкладання швидшим.


 


Крім того, на швидкість розкладання, яке може сповільнитися, впливають хіміотерапія та антибіотики, які приймала померла людина перед смертю.


 


 


 

Previous post Україна очікує найближчим часом відправлення американських Bradley
Next post У СБУ підтвердили відкриття провадження щодо телеведучої Панченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *