У Британії знайшли римське святилище

У Британії знайшли римське святилище

Фото: heritagedaily.com

У Британії знайшли римське святилище

Зазначається, що знахідці понад 2000 років, там є артефакти часів, починаючи з курганів бронзового віку і закінчуючи римськими спорудами.


Британські археологи знайшли римське ритуальне святилище. Його виявили під час розкопок поблизу Нортгемптона в Англії. Про це повідомляє Heritage Daily.


Найдавнішою знахідкою є курган бронзового віку. Ця форма поховання датована приблизно 2000 р. до н. е. – 1500 р. до н. е. При цьому в кургані не виявлено жодних людських останків. Там є лише п’ять похоронних урн бронзової доби без відповідних похоронних предметів.


“Той факт, що в кургані не знайшли людських останків, свідчить про те, що він, можливо, мав більш символічне, ніж функціональне призначення”, додавши, що “асоціації, які існували раніше, спонукали людей бронзового віку вибрати це місце для спорудження ритуальної пам’ятки”, – зазначили експерти.


Також на місці знайдено велику кількість кераміки та кілька резервуарів для води, що містять 2000-річні органічні залишки квітів верби, соснових шишок, шкаралупи волоських горіхів та цілий шкіряний черевик.


А ще – фундаменти римської будівлі, що датується періодом між 43 та 410 роками нашої ери. Сама будівля має дві ідентифіковані кімнати та одну драбину, прикрашену розписною штукатуркою.


“Можливо, вона було святилищем, пов’язаним із джерелом, що розташоване неподалік. Римляни часто будували святилища і храми по всій Британії на місцях, які мали погану репутацію в доісторичні часи”, – додали вчені.


Нагадаємо, на Херсонщині прикордонники знайшли залишки давньоримського поселення.


У Туреччині археологи виявили кам’яні голови античних богів



Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Previous post Титулований український біатлоніст Андрій Дериземля пішов служити до ЗСУ
Next post Радіо Свобода відкрило новий офіс для російської служби в Ризі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *