Помер Уолтер Каннінгем – останній астронавт місії “Аполлон-7”

У Х’юстоні, у США на 91-му році життя помер американський астронавт Уолтер Каннінгем, учасник першої успішної пілотованої космічної місії на кораблі “Аполлон” у 1968 році. Про це йдеться у повідомленні НАСА, опублікованому 3 січня.

“Уолтер Каннінгем був пілотом винищувачів, фізиком, підприємцем – але перш за все він був дослідником”, – зазначив директор НАСА Білл Нельсон. За його словами, місія Каннінгема сприяла розвитку американської програми дослідження Місяця “Артеміда”.

Каннінгем народився 16 березня 1932 року. У 1951 році він вступив на службу до ВМС США, а в 1963 році був відібраний для здобуття професії астронавта.

До призначення в екіпаж місії “Аполлон-7” Уолтер Каннінгем був членом основного екіпажу “Аполлона-2” та запасним пілотом місячного модуля в місії “Аполлона-1”.

Під час польоту “Аполлона-7”, який тривав 11 днів (з 11 по 22 жовтня 1968 року), Каннінгем разом з астронавтами Уолтером Ширром-молодшим та Донном Айзлі відпрацьовував маневри, необхідні для стикування та виходу на місячну орбіту -носія “Сатурн-1Б”.

Екіпаж успішно завершив вісім випробувань, запустивши двигун службового модуля, вимірявши точність роботи всіх систем космічного корабля та забезпечивши першу пряму телевізійну трансляцію дій команди на борту. Астронавти “Аполлона-7” здобули спеціальну премію “Еммі” за репортажі з орбіти.

Каннінгем удостоєний медалі НАСА за виняткову службу. Він введений до Зали слави астронавтів.

Previous post У США загинув відомий гонщик та засновник DC Shoes Кен Блок
Next post Босфор зачинено через судно з України, яке сіло на мілину