‼️ Хочу, щоб Україна стала надміцним форпостом Європи ???? Військовослужбовець Гол…

‼️ Хочу, щоб Україна стала надміцним форпостом Європи

???? Військовослужбовець Головного управління розвідки Міністерства оборони України, майстер спорту з карате Іван Пилипчук на псевдо «Залізняк» брав участь у багатьох значущих боях та спецопераціях, зокрема встановлював прапор України на відвойованому Зміїному.

☑️ Перебуваючи на реабілітації після поранення, Залізняк дав інтерв’ю Суспільному: розповів, як готувався до повномасштабного вторгнення рф, розкрив невідомі деталі спецоперації на Зміїному та поділився своїм баченням завершення російсько-української війни.

«24 лютого 2022 року я прокинувся, глянув на свій боксерський шолом на балконі, взяв військову форму, яка вже була відкладена заздалегідь, та побіг на точку збору», — пригадав перший день великої війни воїн ГУР МО України Пилипчук, уточнивши, що значну увагу перед вторгненням приділяв фізичній підготовці.

«Перед війною наші тренування були змінені: від єдиноборств ми перейшли до альпінізму, гірської підготовки, прогулянок в лісі. Ми вчились довгий час виживати в умовах без води й харчів», — розповів розвідник.

▪️ Висадитись на Зміїний, звідки надходили суперечливі розвіддані про наявність російсько-окупаційних сил, Залізняк зголосився добровольцем. Виходили в море під час шторму, аби залишатись максимально непомітними для ворога.

«Ми вийшли в шторм — декілька човнів. Це була операція Головного управління розвідки разом із 53 центром Сил спеціальних операцій. Звісно, це був стрибок у невідомість. Тоді я вперше залишив свої документи й телефон. Записав паролі від телефону і номер, кому потрібно буде набрати, якщо я загину», — розказав Пилипчук.

???????? Після кількох годин у холодному морі група дісталась скелястих берегів Зміїного. Разом з побратимом Залізняк пішли на ризик піднятись на найвищу точку щільно замінованого ворогом острова, аби встановити державний прапор України.

«Нас попередили, що кораблі вмф рф розпочали маневр. Тобто нам потрібно було робити все це якомога швидше. Ми встановили прапор, спустились, сіли в човен, відпливли десь метрів на 100, і по острову був нанесений просто страшний ракетний удар: стовбур диму й вогню сягав 25-30 метрів. Удару росіяни завдали, щойно побачили наш прапор», — описав Пилипчук реакцію ворога на остаточну деокупацію Зміїного.

▪️ Під час однієї з наступних спецоперацій Іван Пилипчук зазнав поранень  внаслідок ворожого артобстрілу, але навіть після цього продовжував виконувати бойові завдання:

«У мене потрапило 17 уламків — всі витягли з мене, але один потрапив в око. Це суть моєї проблеми. Уже після поранення я був на декількох операціях:  перемотував око армованим скотчем, залазив у човен і йшов. Хоча моє командування було проти», поділився спогадами воїн ГУР МО України.

???? Іван Пилипчук зберігає добре почуття гумору та висловлює впевненість у перемозі України. Після реабілітації воїн має твердий намір повернутись до лав свого підрозділу, аби разом з побратимами наближати перемогу над російським агресором.

«Я хотів би, щоб ми завдали росії важкої рани, яка не буде загоюватись впродовж сотень років. Я хотів би, аби росія як держава перестала існувати в своїх географічних кордонах. Я хотів би, аби Україна стала надміцним форпостом Європи», заявив Залізняк, додавши, що прагне, аби українська нація усвідомлювала сплачену за свободу ціну, а військовослужбовці Сил безпеки та оборони України мали найвищу суспільну повагу.

???? Повне відео інтерв’ю українського воєнного розвідника Івана Пилипчука дивіться за лінком: https://youtu.be/WXWqLcHT7Nk

Previous post Російські добровольчі формування заявили, що повертаються “звільняти” РФ. У прикордонних районах лунали вибухи
Next post “Український прапор має бути у штаб-квартирі НАТО”, – Порошенко в інтерв’ю RTL