​​Повідомлено про підозру 9 бойовикам, які воювали на боці ворога ???? За процесуаль…

Повідомлено про підозру 9 бойовикам, які воювали на боці ворога

???? За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури 9 громадянам України повідомлено про підозру за фактами державної зради та участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 260 КК України).

???? За даними слідства, у 2022 році п’ятеро підозрюваних добровільно вступили до лав не передбачених законом збройних формувань «лнр/днр», а чотирьох – мобілізували.

???? На «службі» вони отримали військову форму і зброю. Чергували на позиціях зс рф, отримували та передавали інформацію щодо переміщення військової техніки і розміщення військовослужбовців ЗСУ.

???? Також вони охороняли військові об’єкти окупантів, здійснювали фортифікацію споруд для ворожих позицій і чинили спротив Збройним Силам України поблизу населених пунктів Донецької, Луганської та Херсонської областей.

???? Один із них займався евакуацією поранених і вбитих військовослужбовців країни-агресора та учасників НЗФ.

???? Серед підозрюваних – помічник-гранатометника, стрілки та командир протитанкового взводу.

???? У квітні-травні 2023 року їх затримали українські захисники на території Донеччини.

???? До суду будуть скеровані клопотання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

???? Досудове розслідування – ГУ СБУ в м. Києві та Київській області, оперативний супровід – ДКІБ СБУ.

Більше

Previous post Росія протягом доби завдала 18 ракетних ударів по Київщині та Дніпропетровщині та використала керовані авіабомби і “шахеди”
Next post Роджера Уотерса підозрюють у неонацизмі: одяг, схожий на форму СС. Реакція Ізраїлю – новини України, Політика