Обстріли вздовж усієї лінії фронту не припиняються: останні новини з Донбасу

Обстріли вздовж усієї лінії фронту не припиняються. Російські терористичні угруповання продовжують знищувати наші міста і села та вбивати мирних жителів.

В Авдіївці внаслідок влучання російської зенітної керованої ракети у багатоповерхівку загинуло двоє людей. Головні зусилля ворог і далі зосереджує на Квп’янському, Лиманському, Бахмвтському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. При цьому окупанти вийшли на новий рівень ницості. Вони знімають рекламні ролики у Бахмуті. Хоча місто-фортеця досі не підкорилося. Більше про ситуацію на сході розкажуть мої колеги.

Це наслідки чергового воєнного злочину рашистів – обстрілу Костянтинівки. Місто протягом доби накривали двічі – вдень та вночі. Пошкоджено 4 будинки, але жертв вдалося уникнути. А на Нью-Йорк окупанти скинули авіабомбу ФАБ-250. Пошкоджено 3 багатоповерхівки, ясла, амбулаторію, кінозал і спортзал. Поранено одну людину. В Авдіївці внаслідок обстрілу майже до фундаменту зруйнована п’ятиповерхівка.

З міста на самій лінії фронту продовжують евакуювати цивільних. Поліцейським вдалося вмовити виїхати 9-тьох людей, які кілька місяців жили поруч із загиблими сусідами у напівзрунованій багатоповерхівці. Під уламками – тіла двох пенсіонерів. Дістати їх ніяк.

Після вчорашнього вікна вилетіло, все вилетіло. Такий вигляд у нас. До цього було більш-менш. Ми раділи цьому куточку.

У цьому під’зді поліцейські виявили щоденник війни.

Місцевий мешканець записував щодня що відбувалося у цьому будинку, і у цьому місті. 18.03 – перший обстріл міста, і так далі. Останній запис 28.04 – розбили 16й будинок, від вибухової хвилі повилітали останні вікна. Під завалами 2 людини.

З будинків поруч на евакуацію записалися ще дві жінки.

Люди вірять до останнього, що буде все гаразд з ними, но, на вибачте, гинуть їхні родичі, сусіди та близькі, і тільки після цього вони зголошуються на виїзд з міста, на евакуацію.

Тим часом у Бахмуті рашисти знімають цинічні рекламні ролики. Кличуть у понівечене місто туристів та рекомендують зупинятися в готелі, який самі ж і зруйнували торік.

Та відпочинок у Бахмуті рашисту будь-якої миті можуть зіпсувати Сили оборони України. Наші захисники тримають західні околиці міста.

Група Ілюзіяяк працювала, так і працює у місті Бахмут. Знищуєм орочу нечисть. Подруге, в Бахмуті досі знаходяться українські війська. Так шо не вірте пропагандонам, це все х*рня. Бахмут залишався і залишатиметься Україною.

Навколо міста-фортеці Сили оборони йдуть вперед. Так, бійці 3 окремої штурмової бригади показали, як зачищають посадки. Утилізували двадцятьох руснявих вояків, 3-х взяли у полон. Одного з них командування кинуло на позиції, навіть не видавши форму.

Мені не дали жодної форми. Я як був у спортивному костюмі, коли поїхав із табору, так у спортивному костюмі мене взяли в полон. Побачив ставлення їх. Приїхавши на позицію, при мені був тільки автомат. Все інше – ні форму, ні води з собою нічого не було. Просидівши три дні на позиціях без води, я потрапив у полон.

Канонада не вщухає вздовж усієї лінії фронту. Та жодного метра української землі загарбникам захопити несила. Тим часом луганські правоохоронці привезли чергову партію гуманітарки до деокупованих сіл. Разом з продуктами та будматеріалами поліцейські привозять з собою супутниковий інтернет, та надають змогу людям, які залишилися на своїй землі, зв’язатися з близькими та родичами.

Назад правоохоронці повернулися із трьома пенсіонерами, які зголосилися виїхати до родичів.

Previous post Головне за ніч та ранок. Субота, 27 травня
Next post Російський МТЛБ із корабельною вежею везуть в Україну з Далекого Сходу